2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Trendi lány

 

Pikáns ötletek: egy kis szerepjáték

A szexuális szerepjátékok kipróbálása az első, ám annál nagyobb csapás, mellyel az unalmat/monotonitást könnyű szerrel száműzhetitek a hálószobából! A tartós párkapcsolatban élők több mint fele állítja, hogy a lepedőakrobatikát (vele együtt természetesen magát a kapcsolatot is) szinte teljes mértékben frissíteni képesek apróbb változtatások is, mint például az erotikus masszázs, a helyszínváltoztatás vagy néhány alkalommal kivitelezett szexuális szerepjáték. Pszichológusok és más szakemberek is úgy vélik, a szerepjáték fontos részévé válhat egy régóta tartó szerelemnek, az átmeneti személyiségcsere ugyanis segít feloldani a hétköznap ránk rakódó stresszt, a felek egymás között kialakult vitáját.
 

Szabályok

Néhány órán keresztül valaki másnak lenni izgalmas dolog, de a jelmezeket egyszer levesszük, a játékot abbahagyjuk. Fontos, hogy azzal, aki olyankor ott marad velünk, jól érezzük magunkat! De miért is ne dobnánk fel néha a hétköznapokat?
A szerepjáték alapja, hogy valaki más bőrébe bújunk, eljátszunk egy szerepet a szexuális együttlét során, felszabadítjuk személyiségünk addig ismeretlen, mélyen megbúvó oldalait, jellemvonásait. Pont az a jó az egészben, hogy azzá válhatunk, akivé csak akarunk, valóra válthatjuk titkos fantáziáinkat. Ha valaki még sohasem próbálta, és idegenkedik tőle, hogy jelmezekbe bújjon, érdemes apróbb lépésekkel kezdenie. Például, hogy csavar egyet a szexuális együttlétek mindennapi rutinján azzal, hogy vállalja a mindaddig a partner által betöltött domináns fél szerepét.
Érdemes mindenkinek olyan karakterrel kezdenie, mely közel áll a személyiségéhez: ha csendes és visszafogott, legyél bajba jutott, megmentendő valaki, később áttérhet vadabb szerepekre. Nyilván mindenfajta szexuális játszadozás előfeltétele, hogy megbízzon a másikban, de nagyon fontos az is, hogy a kiválasztott forgatókönyv mindkettőjük számára kényelmes legyen, mert ez esetben a szerepjáték segít a szexuális élvezet fokozásában, saját határaik átlépésében.

E különös játékot csak összeszokott, tartós párkapcsolatban élő feleknek javasoljuk, ugyanis az összetartozás, az egymásba vetett hit és bizalom elengedhetetlen része az örömöt hozó szerepjátéknak! Saját biztonságotok érdekében ne játszatok ilyen jellegű játékot röpke ismeretségű partnere(i)tek egyikével sem!

A szexuális szerepjáték a kölcsönös kielégülés, felszabadulás megélésével kecsegtethet, ehhez azonban mindennél fontosabb, hogy a választott szerepekkel azonosulni tudjatok! Az azonosuláshoz pedig ez esetben elengedhetetlen, hogy nyíltan beszéljetek a vágyaitokról! A felek közötti tökéletes kommunikáció hiánya sikertelenséghez vezet!

A szerepcsere során is, mint minden szexuális jellegű tevékenység során, figyelnetek kell egymásra, az apró részletekre és legfőképpen arra, hogy ez a típusú aktus jóval több időt igényel, mint más esetek. Rendszeressé téve pedig jótékony hatása alább hagy, esetleg teljes mértékben elvész!

A szerepjáték során szükség van szabályokra, hogy biztonságban érezzük magunkat. A legfontosabb, hogy akármit tesz vagy mond a másik, ne nevessük ki, illetve ha valamire nemet mondunk, azt tegyük a másik megalázása, megbántása nélkül. Bár ez csak játék, bizonyos esetekben nagyon intenzívvé válhat, olyan érzéseket hozhat felszínre, amelyekre nem is gondoltunk volna. Ezért fontos, hogy ha valaki az adott helyzetben kényelmetlenül érzi magát, megállíthassa a játékot. Legjobb, ha párunkkal közösen megegyezünk egy jelszóban, amellyel véget vethetünk a szerepjátéknak. Lényeges, hogy bárki bármikor bármire nemet mondhasson!

A szerepjátékok legkedveltebb karakterei:

tanár és diák

mester és szolga

vízvezeték szerelő és háziasszony

pap és bűneit meggyónó nő

orvos és ápolónő

orvos és beteg

főnök és beosztott

hős lovag (ma: tűzoltó) és bajban lévő, gyenge nő

börtönőr és rab

2015-02-04

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF