2018. 09. 25. kedd, Eufrozina, Kende


Rovatok

Aktuális

Praktikák a gyönyörű kertért

 

A kertünk lehet a békeszigete, egy fárasztó munkával töltött nap után. Viszont ahhoz, hogy igazán pihentető legyen, munka is van vele bőven. Mutatunk most néhány egyszerű trükköt, ami megkönnyítheti a dolgodat, és még pénztárca kímélő is.

 

Kávézacc

Automatikusan kidobnád, igaz? Ne tedd! Inkább használd arra, hogy ezzel trágyázd meg virágaidat, hidd el a hatás nem marad el.

Fűszerek

Már épp tökéletesítetted a virágágyásodat/ veteményesedet, amikor feltúrja egy vakond az egészet, maga után éktelen kis kupacokat hagyva? Nos, úgy előzheted meg a legkönnyebben a következő földtúrásokat és a vakond visszatérését, ha valamilyen erős illatú fűszert (pl. bors) szórsz a kupacokra, és így nem fognak visszatérni újra.

Narancshéj

A levéltetvek elleni küzdelem is állandónak mondható, ám tudtad, hogy a narancshéj segít a küzdelemben ellenük? Bizony, a levéltetvek, nagy ellensége ennek a gyümölcsnek a héja, ám ezzel szemben nagyon szeretik is, így ha esznek belőle, akkor elpusztulnak. Nincs más dolgod, mint elhinteni némi héjat, azon a területen ahol problémát okoznak.

Ecet

Az ecet régi jó barátunk a háztartásban, ám nem csak ott hasznosíthatjuk jótékony tulajdonságait. Ugyanis, ha a kertben alkalmazod, akkor távol tartja a gyomokat és a kártevőket.

Tojáshéj

A tojáshéj is mehet a fölbe összezúzva, ugyanis táplálja, és kalciumban gazdagabbá teszi azt. Plusz jó pont még, hogy a csigákat is távol tartja.

 

Sör

Harcolj sörrel a meztelen csigák ellen! Ki gondolná, hogy a csigák imádják a sört, így tökéletes csapdát tudsz állítani nekik. Áss a földbe egy tálkát vagy poharat, és töltsd tele sörrel, így amikor a meztelen csigák arra járnak csapdába esnek.

2016-05-12

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF