2018. 07. 18. szerda, Frigyes


Rovatok

Gasztro

Rebarbarás-epres sütemény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(4 adag)

Töltelék:

65 dkg rebarbara

2 ek cukor

2 ek darált dió

50 dkg eper

fahéj

Linzertésztához:

8 dkg vaj

8 dkg porcukor

2 db tojás

0.5 db citrom reszelt héja

20 dkg liszt

2 tk sütőpor

1 csipet só

Elkészítés:

A vajat a liszttel összemorzsoljuk. Vigyázzunk, hogy gyúrás közben a zsiradék ne olvadjon meg. Hozzáadjuk a tojást és a többi járulékos anyaggal összedolgozzuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Amikor a tészta elkészült, berakjuk a hűtőbe egy kicsit hűlni.

Megmossuk a rebarbarát, hámozzuk meg és vágjuk kb. 2-3 cm hosszú szeletekre. Összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a negyedelt megmosott epret, valamint a cukrot és a darált diót. Ezt összekeverjük, és ez lesz a töltelék.

A tésztát egy kivajazott formába nyújtjuk, ha ragad, megszórjuk liszttel, majd a tölteléket ráhelyezzük. 180 °C-on kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk fagylalttal.

 

 

 

2015-06-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF