2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Címlapon

RED NAILS a műköröm-alapanyag birodalom

Beszélgetés Pintér Erikával a Red Nails műköröm alapanyag és az Elite Körmös Akadémia tulajdonosával.

 

Pintér Erika 10 évvel ezelőtt a Crystal Nails területi képviselőjeként, 4 megyében népszerűsítette és forgalmazta a műköröm alapanyagokat. Nem sokkal később már férjével, Ákossal együtt látogatták a szakembereket. Erika és Ákos 2007-ben döntöttek úgy, hogy a növekvő igények kielégítésére Győrben, a Lomnic utcában megnyitják első üzletüket, a Red Nails műköröm alapanyag kereskedést. A Crystal Nails alapanyagokat forgalmazó üzletben egyszerre kereskedés és szalon is működött, mivel Erika 2002 óta a szakmában dolgozott. Saját vállalkozás keretében dolgoztak, a kiszállítást pedig Ákos vette át. Mivel sokan látogatták az üzletet és folyamatosan jelentek meg az újabbnál-újabb alapanyagok, 2009-ben már a Vasvári Pál utca 1. szám alatt szolgálták ki maximálisan a szakembereket.  Itt már oktatással is kibővítették az üzlet profilját, a földszinten kereskedés, az emeleten pedig a képzés folyt.

 

PINTÉR ERIKA

Emlékszem már gyerekkoromban is folyton a körmeimet festegettem. Mindenképp a szépségiparban szerettem volna tanulni, de túljelentkezés miatt nem sikerült. Teljesen más területen érettségiztem, majd megszültem első gyermekem. Egy ideig titkárnőként dolgoztam, de rájöttem, hogy ez nem nekem való. Közben elvégeztem egy külkereskedelmi szakot, számítástechnika és nyelvi tanfolyamokat, több munkahelyem is volt.

A körmeimmel már szakemberhez jártam, mindig nagy érdeklődéssel néztem, ahogy dolgozik. És egy nap úgy állítottam haza, hogy el szeretném végezni a tanfolyamot. Volt időm tanulni, mert második gyermekünkkel gyesen voltam. 2002-ben vizsgáztam le.

Egy évvel később sikerült elhelyezkednem egy belvárosi szalonban alkalmazottként. Majd nemsokára már vállalkozóként dolgoztam azokkal az anyagokkal, amit a közelben meg lehetett venni. Mivel lemaradni nem akartam körmös társaimtól, eljártam kiállításokra, ahol megismerkedtem az IBD-vel, mint műköröm alapanyaggal. Vásárlásaimat innentől kezdve Pestről oldottam meg. Nem sokkal később jelent meg a piacon a Crystal Nails, mondhatom „szerelem elsőre”. Innentől kezdve csak ezekkel az anyagokkal dolgoztam.

2011-ig fogadtam vendégeket, de mivel az OKJ-s képzések teljes szervezését és lebonyolítását én rendeztem, gyakorlati oktatást én adtam a hallgatóknak, így a szalon munkától meg kellett válnom.

Ettől függetlenül nagyon sok továbbképzésen vettem részt. Közben Crystal Nails-nél elvégeztem a szakoktatóit mindkét szakmából, azóta vizsgabizottsági tagként szakmai vizsgákon is részt veszek. 2013-ban felsőfokú oktatói vizsgát tettem, és végzem a mestervizsgát.

Szakmai sikerek közül a versenyzés ez idáig kimaradt életemből. Sikereket az üzlet, az oktatás és gyermekeink adtak.

Kezdő körmösként mindig vágytam arra, hogy egyszer legyen nekünk is egy üzlet ahol mindent egy helyen be lehet szerezni. Elmondhatjuk, hogy mára ez megvalósult! Sok munkával, kitartással, lemondással járt, de megérte!

Ezért köszönet elsősorban egymásnak, a gyerekeinknek, családnak és munkatársainknak, a Crystal Nails-nek és a Brillbird-nek, vásárlóinknak, valamint akikkel az évek alatt együtt dolgoztunk!

Milyen jellegű szakmai képzést sajátíthatnak el nálatok a tanulók?

2009-ben kezdtük meg az OKJ-s Kézápoló és mű-körömépítő, Lábápoló tanfolyamok szervezését. Az elmúlt években több száz szakembert képeztünk, köztük Ákos és eladóink is végzett körmösök. A nálunk tanult kollégák közül sokan ma is a szakmában dolgoznak itthon és külföldön egyaránt. Az alapoktatások mellett a továbbképzésekre is nagy hangsúlyt fektetünk, mindezt elismert oktatókkal.

Kizárólag Crystal Nails termékeket forgalmaztok?

A Crystal Nails mellett 2012-ben a Brillbird márkát is elkezdtük árusítani. A termékek megismertetésére nyílt napokat szerveztünk, amik pozitív visszajelzésűek voltak. Ahogy a szakma, úgy az anyagok is folyamatosan megújulnak, mondhatni a divattal változnak. Éppen ezért üzletünkben mindkét márka széles kínálata megtalálható.

A Red Nails szakmai elismerésekben is bővelkedik.

Igen, az elmúlt évek során többször, valamint idén is kiérdemeltük a ,,Legjobb forgalmazó” címet. Szeretnénk itt is megragadni az alkalmat, és megköszönni vevőinknek és tanulóinknak, hogy minket választottak és megtiszteltek bizalmukkal. Ennek a megtisztelő bizalomnak köszönhetően, az újév alkalmával átköltözik a Red Nails egy nagyobb üzletbe, ami nem csak méretében mutat majd változást, hanem a kiszolgálás és a választék szempontjából is!

A képzésekre is hatással lesz a költözés?

A Kézápoló és műkörömépítő, illetve Lábápoló alap-képzéseink ugyanúgy magas színvonalon, kis létszámmal folynak majd, ahogy eddig is. Szlogenünk: a minőség és nem a mennyiség! Oktatóink felsőfokú szakirányú végzettséggel, szakoktatói és mesterlevéllel egyaránt rendelkeznek. Elméleti és gyakorlati órák keretében készítjük fel tanulóinkat heti 2 nap, munka mellett is elvégezhető tanfolyamainkon. A képzésen a hallgatók az általunk forgalmazott termékekkel tanulnak, mellyel otthon is tudnak gyakorolni.

Milyen fejlődési lehetőséget biztosít a Red Nails a tanítványainak?

Sikeres vizsga után kedvezőbb feltételekkel van lehetőség az általunk megszervezett továbbképzéseken való részvételre, de természetesen várjuk a máshol végzett szakembereket is. Oktatóink a Crystal Nails és Brillbird neves oktatói, akik már több versenyt is nyertek. A képzések többsége egynapos, ahol megfelelő gyakorlás után a résztvevő oklevelet kap. Ezek a képzések csoportosak, de van lehetőség az egyéni továbbtanulásra is, erről nálam lehet érdeklődni.

Milyen jellegűek a továbbképzések és milyen elő-feltételeket igényelnek?

Továbbképzéseink technikai és díszítő tanfolyamok. Ezekről az üzletünkben vagy weboldalunk www.rednails.hu képzési naptárában lehet tájékozódni.

És ki ne hallott volna már a műszempilláról, ami teljesen természetes hatású, könnyített pillákból áll?! A körmös képzések mellett foglalkozunk a 3D műszempilla alapokta-tásával, stylist és a 4D volume képzésével. Természetesen a hozzá szükséges anyagok, eszközök is megvásárolhatók nálunk, akár kezdő vagy professzionális készletben is.

Ezekhez a képzésekhez 8 befejezett általános iskolai osztály szükséges és betöltött 18. életév. Képzéseinket mindig az igények alapján állítjuk össze, figyelembe véve a pálya-kezdőket, a haladókat és a versenyre készülőket.

A terjeszkedésen kívül milyen egyéb célokat tűztetek ki 2015-re?

Terveink közé tartozik az új üzlet megnyitásán túl a rendszeres workshopok bevezetése, ahol mindkét márka új alapanyagainak és az új technikák megismertetése történik. Ennek célja az is, hogy itt helyben legyen lehetőség elérni a szakmai rendezvényeket, a győri és a környékbeli kollé-gáknak. Ezen kívül a jövőben szeretnénk a Lábápoló tanfolyamokra nagyobb hangsúlyt fektetni, mert amióta a kézápoló és lábápoló szakmát különválasztották, sokkal kevesebb igény van a pedikűrös képzésekre.

Milyen plusszal szolgáltok azoknak, akik nálatok szeretnék megtanulni a szakma csínját-bínját?

A worksophok teljesen ingyenesek, kizárólag regisztrációhoz kötöttek lesznek. Lényeges szempont, hogy a résztvevők tudjanak az előadóval beszélgetni, lehessen kérdéseket feltenni. Túl nagy létszám esetén viszont ez kevésbé lehetséges. Az új oktatótermünk ugyanúgy ahogy eddig is, maximálisan de inkább 200%-an lesz felszerelve. A jövőben is biztosítjuk az UV lámpákat, asztali lámpákat, papírtörlőket, katalógusokat valamint az alaptanfolyamon tanultakhoz szükséges paraffingépet, csiszológépet, ápolókrémeket, áztatótálakat, vizes pedikűrgépet. A továbbképzéseknél pedig az adott tanfolyamra kiírt színes zseléket, porce-lánporokat. Tanfolyamainkra 12 főig fogadjuk be a hall-gatókat, az oktatásokat kivetítéssel oldjuk meg. Az új teremben két tv és egy kivetítővászon fog segíteni abban, hogy mindenki mindent jól lásson. Természetesen az oktatóterem átalakítható, amennyiben az oktatás megkívánja az átrendezést.

Eddig is maximális volt nálatok a kiszolgálás, miben lesz több az új Red Nails?

Mivel a nagyobb üzlet már önkiszolgálós rendszerrel fog működni, a szakemberek kedvükre válogathatnak majd a termékek között. Ettől függetlenül eladóink segítsége sem marad el, egytől egyig szakképzettek. Bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni, folyamatosan képzem őket. Összefoglalva a költözés szükségessé vált az egyre bővülő választék miatt. Az új üzlettér 90 m2. Két ismert márkát tartunk a Crystal Nails-t és a Brillbird-t teljes termék-palettájukkal. Gondolok itt az előkészítő anyagokra, építőanyagokra, reszelőkre, fixálókra, színes zselékre, porcelánporokra és a fényzselékre. Ezen kívül sablonok, csiszológépek, UV lámpák, paraffin gépek, asztali lámpák, porelszívó gépek, körömlakkok, gellac-ok, ecsetek, törölközők, díszítő elemek: csillámporok, matricák, strasszok, swarowski kövek, ékszeralapok, fóliák, gyöngyök stb., ruházat, gyantagépek, gyantapatronok kaphatók. És ne feledkezzünk meg az ápoló krémekről, bőrradírokról, sókról, csillámtetováláshoz matricákról, festékekről, csillámporokról sem.

Esetleg új márkákkal és termékekkel is előrukkoltok?

Említettem, hogy a lábápoló képzések terén változást szeretnénk, így a pedikűrös eszközökben is bővítést tervezünk.

Gondolnunk kellett arra, hogy vannak izzadt és más egyéb lábproblémákkal küzdő vendégek, akiket a pedikűrösnek megfelelően kell ellátni, kiszolgálni. Eddig csak rendelésre, de az új üzletben már elérhetőek lesznek a Gewohl termékei is, fontos tudni, hogy ezek egy részét cukorbetegek is használhatják.

Benőtt körmök esetében a Crystal Nails által forgalmazott Podofix és Combiped Spange minden méretben ezután is elérhető lesz a hozzá szükséges eszközökkel együtt.

Dolgozni csak kényelmesen, megfelelő bútorokon lehet! Az eddigi üzletben is már tartottunk kezelőszéket, ágyat, pedikűrös lábtartót, csikót, stb. De az új helyen lesz lehetőség, hogy több berendezést tartsunk. Szeretnénk manikűrös asztalokat, munkaszékeket, eszköz kocsikat tartani, melyek készletről azonnal vihetők vagy pedig rendelhetők.

Megmarad a lakossági kiszolgálás is?

Mivel kis- és nagykereskedelem vagyunk, igen. Én, mint szakember fontosnak tartom, hogy az általunk forgalmazott professzionális, anyagok szakemberek kezébe kerüljenek, akik sok időt és pénzt áldoznak a fejlődésükre. Vásárlóink nagy része szakember, ők katalógus nagykereskedelmi áron tudnak vásárolni. Nekik még plusz lehetőségük van üzletünkben, hogy a Crazy Day és BrillDay napon a katalógus árakból 10%-al kedvezőbben vásároljanak az alapanyagokból.  Ezek feltételeiről weboldalunkon lehet tájékozódni.

Természetesen a lakosságot is kiszolgáljuk, hisz körömlakkot, díszítő elemeket, gellakkokat és egy fázisban használandó lakkozást helyettesítő színes anyagokat, kézkrémet és a mindennapi bőrápoláshoz elengedhetetlen termékeket is értékesítünk.

Hogyan működik a kiszállítás?

Az elején beszéltem arról, hogy kiszállítással kezdődött az értékesítés, ami a mai napig megmaradt, annyi különbséggel, hogy a hozzánk leadott rendeléseket egynapos házhoz szállítással garantáljuk Győrön kívül. 12 000 Ft felett sem-milyen díj nem kerül felszámolásra, teljesen ingyenes, és aki regisztrál oldalunkra, annak a 10%-os kedvezmény nemcsak az üzletben történő vásárlás esetén lehetséges, hanem az akciós napon leadott rendelésre is. /Crazy Day, BrillDay/

Még megemlíteném, hogy mindkét márka havi akciói is elérhetők nálunk a szakemberek részére. Nemcsak web-oldalunkat érdemes követni, hanem facebook oldalunkat is, az akciók és fontosabb hírek ide is felkerülnek.

Sok szeretettel várjuk régi és új vásárlóinkat 2015. január 7.-én reggel 8.00 órától a Győr, Fehérvári út 22. szám I. emeletén /RATHERM üzletház/. Ahol végre nagyszámú ingyenes parkoló áll (Spar mellett) vásárlóink rendelkezésére, az oktatásra érkezők pedig közvetlenül az udvarban tudnak megállni!

 

Elérhetőségek: 

üzlet:+36 70/619-2472; +36 96/410-958.

  email: info@rednails.hu

oktatás: +36 70/619-1307

  email: iskola@rednails.hu

2015-01-12

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF