2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Utazzunk

 

Romantikus Kastélyszállók

Nem kell feltétlenül kitenned a lábad az országból ahhoz, hogy csodát, de legalábbis csodás épületeket, romantikus kastélyokat láss! Töltsd hétvégi pihenésedet, szabadságodat a hazai romantikus kastélyszállók egyikében!

A magyarországi kastélyok az ország történelmi hagyatékához tartoznak. Napjainkban egyre többet alakítanak át belőlük kastélyszállodává. A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége egy csokor újra virágzó kastélyt tud tagjai között az ország egész területén. Vannak kisebbek és nagyobbak, eldugott falvakban és városokban, zöldellő parkok ölelésében, domboldalakban és óvárosokban. A romantikus kastélyok ajánlatai között kedvére válogathat. Ezekben a hotelekben a vendég egyszerre élvezheti a modern kor vívmányait, a hely történelmi légkörét és a kastélyszállodák magas szintű szolgáltatásait. A magyarországi kastély hotelek áraikban és program ajánlatukban a 3* és 4* szállodák színvonalát képviselik.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni. Kastélyaik legalább háromcsillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyaikban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is. De más kikapcsolódási lehetőség is van, koncertek, táncházak, régi mesterségek bemutatása, reneszánsz karneválok és sok más.

 

Palota Szálló - Lillafüred

Lillafüred egy három hegy által körülvett festői völgyben, a Bükk-hegységben fekszik. Nevének eredete is romantikus: gróf Bethlen András, aki sokat vadászott a környéken, fedezte ezt a festői szépségű helyet, amit kedvenc unokahuga - Vay Erzsébet (beceneve Lilla) bárónő - után nevezett el Lillafürednek.

Egy igazán romantikus szálláshely

Romantikus szálláshelyként kitűnő választásnak bizonyul a négycsillagos Palota Szálló. A Mátyás-korabeli paloták hangulatát idéző kastélyszállóhoz romantikus függőkert és hatalmas park tartozik. A Szinva patak völgyére és a Hámori-tóra nyíló szobák hangulatát még varázslatosabbá teszi az épület közvetlen közelében levő Szinva-patak vízesésének moraja. A négycsillagos szállodában minden szolgáltatást megtalálunk, ami a kikapcsolódásunkat szolgálja: kényelmes szobák, hangulatos éttermek és frissítő wellness szolgáltatások, amelyek közül a „Csendes wellness” részleg egy igazi kuriózum. Pihenésünket szolgálja élményelemekkel ellátott medence, a szabadtéri merülőmedencével rendelkező finn szauna, a gőzfürdő, a légúti megbetegedések kezelésére alkalmas sókamra és a napozóterasz. A szálloda a sportos vendégekre is gondolt: lehetőség van kerékpár- és nordic walking felszerés kölcsönzésre, amivel felfedezhetjük a környék varázslatosan szép természetét.

Tudta, hogy...
- a hazai filmgyártás klasszikus filmjének, a Meseautónak egyes jelenetei is Lillafüreden játszódnak.
- a harmincas évek elején Lillafüreden, a Palota szállóban tartották a magyar írók találkozóját. József Attila ekkor írta az Óda című csodálatos költeményét.
- a Lillafüredi vízesés, amely ma hazánk legnagyobb esésű vízesése, nem természetes képződmény, hanem a Palota-szálló építésekor alakították ki.
A Palota Szálló környezete tele van hívogató sétautakkal és kiépített túraösvényekkel, de találunk itt gyönyörű cseppkőbarlangokat és egy erdei kisvasutat is.

Érdekes látnivalók:
- Anna barlang
- Szent-István barlang
- Hámori-tó
- Erdei kisvasút

- Pisztrángtelep
- Hermann Ottó emlékház
- A miskolci Vadaspark
- Diósgyőri Vár
- Miskolctapolcai Barlangfürdő
- A kalandtúrapark és  bobpálya Miskolctapolcán

 

Andrássy Rezidencia – Tarcal  
Előkelő romantikus szép és új szálloda a Borvidék fellegvárában

Az  5 csillagos Andrássy Rezidencia Hotel ***** Wine & Spa 2008 elején nyílt meg Tarcalon, a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján.

Gyönyörű rusztikus környezetben az Andrássy család patinás egykori rezidenciájában várja Önt a kifinomult ízléssel megálmodott, stílusosan kialakított ötcsillagos wellness szálloda 41 szobával, spa & wellness részleggel, illetve Tokaj-Hegyalja egyik legjobb éttermével. A szálloda VinoSense Spa és Wellness centrumában Magyarország első vinoterápiás wellness centruma, míg a Passione étteremben tájjellegű és nemzetközi konyha valamint tokaji borok felhasználásával készült ételek várják a vendégeket. 

 

La Contessa Kastélyhotel - Szilvásvárad

Nem csak maga a szálloda, de már az ide felé vezető út is egy élmény: Eger felől érkezve, gyönyörű tájon vezet végig a kanyargós út, mely során megcsodálhatjuk a Bükk gyönyörű zöld erdősávjait, a Bélkő hegy 800 méter feletti magasságba nyúló fehér szikláit. Szilvásváradra beérve a falu közepétől meredeken kaptat fel az út a kastély felé, s a fák lombjai között lassan előtűnik a méltóságteljes épület.

A La Contessa Kastélyhotel - a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka - a rég letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja 80 kétágyas szobájával és 650 m2-es wellness részlegével. A szobákban elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök garantálják a hamisítatlan kastély élményt, melyek a modern kor elvárásainak megfelelően kerültek kialakításra. A Bükk lábánál, a közel 7 hektáros ősparkban fekvő, több száz éves múltra visszatekintő neobarokk kastély 2009 óta megújulva, ugyanakkor régi pompáját megőrizve köszönti Vendégeit.

A kastélyhotel számos motívumában megemlékezik a régmúlt idők grófi családjairól, akik hajdanán a falai között élték mindennapjaikat. A szálloda nevének eredete is egy szájhagyományon alapszik, amely szerint a szilvási kastélyt őrgróf Pallavicini Alfonz Károly jegyajándékként vásárolta kedvesének, Wenckheim Máriának. Így lett a kastély mai neve "a grófnő", azaz olaszul La Contessa.

A "szilvásváradi kastélyszálló" négycsillagos kastélyhotelként várja Vendégeit.  A kastély épület teljes műemléki védelem alatt áll, így a felújítás is műemlék védelmi felügyelet alatt zajlott.

2015-02-04

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF