2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Trendi lány

Szőrtelenítés

Szőrtrendek 2015-ben

Ha azt hitted, csak ruha- és sminktrendek léteznek, tévedsz. Az sem mindegy, hogyan, hol és milyenre szőrteleníted a tested különböző területeit. Eláruljuk, mi a trendi a szőrtelenítés terén 2015-ben!

A hollywoodi intim trend

A szőrtrendek állandóan változnak. Régebben nem törődtek a nők az intim szőrzettel, és a bozontos fazon mellett tették le a voksukat. Aztán megjelent az amolyan „kopasz” fazon is, viszont a nők nagy része manapság a teljesen pucér fazon helyett inkább a csíkra szavaz, ha kozmetikushoz látogat. Egy kicsi csíkot vagy háromszöget divatos most meghagyni „dísznek" intim tájékon, a férfiak nagy kedvence lett ez a fazon.

A brazil fazon és a bikinigyanta

Ha téged zavar bármilyen mennyiségű szőr magadon, akkor brazil, azaz teljesen csupasz fazont kérj a kozmetikustól. Ez áll a dobogó második helyén 2014 óta. Természetesen te döntesz, csak olyan fazont válassz, amely kényelmes számodra, nem muszáj görcsösen követni a divatot.

A lábaknál és hónaljnál mindegy, csak sima legyen!

A láb- és a hónaljszőr sehol sem divat, ezektől mindenképpen jó megszabadulni. A leggyorsabb módszer a borotválás, de választhatjuk a gyantát, a különféle epilátorokat, szőrtelenítő krémeket stb. 

Érdemes-e szőrösnek maradni?

Sokan azért nem szőrtelenítenek, mert úgy gondolják, védelmi funkciója van. Ez részben igaz, de több kozmetikus és orvos megerősítette már, hogy nem ártalmas, ha nincs rajtad szőr. Azoknak a népeknek, akik nem hordanak bugyit, nadrágot, fontos, hogy védje őket egy külső pluszréteg, de nekünk nincs szükségünk a szőrre.

Nem tudod melyik módszer illik hozzád a legjobban? Van olyan technika, amelyet nem mersz kipróbálni? Akkor itt egy kis segítség, összeszedtük a leggyakoribb szőrtelenítési technikákat:

A borotválás

A leggyakoribb szőrtelenítési mód, mivel egyszerű, gyors, olcsó, fájdalommentes, nem igényel nagy előkészületet, otthon is elvégezhető. A nemkívánatos szőrzettel fedett területet (általában a lábszárat, a hónalj területét vagy bikinivonalat) néhány perces borotválással meg lehet szabadítani a felesleges szőrtől.  Érdemes valamilyen síkosító anyagot felvinni a bőrre pl.: szappant vagy borotvazselét, így könnyebben siklik a bőrön a penge, ezáltal csökkenthetjük a sérülések kockázatát. Hátránya az, hogy hatása nem tartós, egyénenként változó ugyan a szőrnövekedés mértéke, de legalább 3 naponta érdemes ismételni. Szintén hátránynak számít az, hogy gyakran kialakulhat szőrtüszőgyulladás, előfordulhat bőrsérülés a használata során. Inkább S.O.S. megoldásnak javasoljuk.

A gyantázás

A módszer legnagyobb hátránya az, hogy fájdalmas. Előfordulhat még a gyanta összetevői ellen fellépő allergiás reakció is. Akkor alkalmazzuk, ha a szőrszálak legalább 4-5 mm-esek. Két fajtája létezik, hideg és meleg gyanta. A házilag használható hideg gyanta csíkok alkalmazása leginkább csak a kar vagy a láb, bajusz környéki területeken javasolt, a hónaljban és az intim szőrzet eltávolítására nem, azt jobb szakemberre bízni, ugyanis ezeken a területeken a szőr növekedése nem olyan egyenletes, illetve a bőr érzékenyebb a fájdalomra. A meleg gyanta esetében fennállhat az égési sérülés veszélye. Előnye az, hogy hatása tartós, akár 4-5 hét is lehet. A szőrszálak a visszanövés során a bőr alá is benőhetnek, ez hámlasztó tusfürdő, testápoló, rendszeres bőrradírozás alkalmazásával megelőzhető.

A szőrtelenítő krémek

A szőrtelenítő krém szintén a gyors és viszonylag olcsó ideiglenes szőrtelenítő eljárások közé tartozik. A bőr felszínén roncsolják a szőrszálat, gyakorlatilag olyan a hatása, mint a borotválásnak a szőr megerősödése miatt. A szőrtelenítő krém kémiailag bontja le a szőrszálakat. Ez az eljárás a szőr gyökeréig nem hatol le, csupán a bőr feletti részt távolítja el. Az eredmény összesen 2-3 napig tart, de az eljárás nem fájdalmas és nem költséges.

A kézi elektromos epilátorok

A módszer a gyantához hasonlóan fájdalmas, és szintén csak akkor alkalmazható, ha a szőrszálak legalább 4-5 mm-esek. Az epilálás hosszabb és körülményesebb folyamat, mint a gyantázás. Szintén előfordulhat az, hogy a szőrszálak a bőr alá nőnek. Számos fajtája létezik, van cserélhető borotva fejes és flexibilis fejű is a nehezen elérhető helyekhez.

Elektrolízis, avagy tűs epilálás

Az elektrolízis, avagy tűs epilálás a létező legfájdalmasabb és leglassabb szőrtelenítő eljárás, mivel minden egyes szőrszál kezelésekor több perces, mélyen a bőr alá hatoló, éles tűszúrást érzünk. Az arc szőrtelenítésére a legalkalmasabb, nagyobb testfelületre, mint karok és lábak vagy érzékeny területekre (hónalj és bikinivonal) nem javasoljuk. A lényege az, hogy gyenge áramú tűvel elpusztítják a szőrhagymákat, a tűt levezetik a szőrtüsző feltételezett helyéig. Minden egyes szőrszálat sorra vesznek, ezért hosszadalmas a művelet. A kezelt szőrszál a kezelés során rögtön kihullik. Hatása tartós.

A lézeres szőrtelenítés és az IPL

A nagy energiasűrűségű lézeres besugárzást elnyeli a szőrszál sötét pigmentje, és átalakulva hőenergiává elroncsolja a szőrhagymákat. Az IPL technológia a szőrtelenítésre használt hagyományos orvosi lézerek továbbfejlesztése, úgynevezett villanófényes technika. A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 3-6 kezelésre van szükség. Egy 5 kezelésből álló szőrtelenítés, 5 hetes periodikussággal számolva fél év. Hatása tartós és akár végleges is lehet. Árát tekintve nem olcsó, de ez hosszútávon megtérül és esztétikailag sem utolsó a hatása.

2015-07-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF