2018. 01. 17. szerda, Antal, Antónia


Rovatok

Gasztro

Tiramisu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

0,2 l víz

1 teáskanál instant kávé

50 ml kávélikőr (kahlua)

6 db tojássárgája

0,2 kg kristálycukor

0,2 l tejszín

1 mokkáskanál vaníliaeszencia

0,3 kg mascarpone sajt

2 csomag babapiskóta

 

 

Tiramisu elkészítése:

 

 

A vízhez hozzákeverjük az instant kávét, és a kávélikőrt.

A tojássárgájákat egy tálba tesszük és vízgőzre téve cukor hozzáadásával folyamatosan keverve kihabosítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne nagy lángon dolgozzunk, nehogy megfőzzük a tojásokat. A tejszínt kihabosítjuk, belerakjuk a vaníliaeszenciát. A tojás alappal először a mascarponét keverjük simára, majd a felvert tejszínt is. Elkezdjük a desszert összerakását, amihez egy üvegtálra van szükségünk. A kávés alapba jól megmártjuk a babapiskótát és kirakjuk az edény alját. Erre tesszük a krémünk felét, majd a folyamatot megismételjük. 1 napra hűtőbe pihentetjük, majd szeletelés után a tetejét vékonyan kakaóporral meghintjük.

 

 

2014-12-05

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF