2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Dívány

 

Twofold Concept

Katona Barbara és Berecz Vanda közös ötletelése 2013-ban kezdődött, egy budapesti művészeknek helyet adó alkotóház falain belül. Év végére kettejük szakmai szinergiáját hasznosítva hozták létre közös stúdiójukat, amely amellett, hogy szellemi alkotóműhelyként funkcionál, kiemelt feladatának tartja a kézműves mesterségbeli tudás életben tartását és továbbörökítését.

 

Gyerekkorotokban mit gondoltatok, mi lesz belőletek felnőttként?

Gyermekkorunkban egyikőnk sem gondolt arra, hogy művészeti pályára lép. Vanda gimnázium után az ELTE magyar szakán kezdte meg tanulmányait, Barbara pedig matematika és számítástechnika terén tervezett továbbtanulni.

Mikor dőlt el, hogy az iparművészetet választjátok?

Vanda szülei mérnökök, így nem állt tőle távol a tervezési és alkotási hajlam. Az ELTE-n hamar rájött, hogy nem ezt a pályát írta neki a sors. Elkezdett rajzot tanulni, és intézményes keretek között kitanulta a szabászatot, ruhatervezést. Majd sikeresen felvételizett a MOME bőrtárgytervező szakára. Barbara gimnázium utolsó évében hallott először az arany-művességről. Azonnal magával ragadta a szakma és hátat fordítva addigi elképzeléseinek a Práter utcai ötvös/arany-műves képzésére adta be jelentkezését.

Mit szeretnétek a tárgyaitokkal üzenni?

Fontosnak tartjuk a tárgyak gondolatiságát, logikus felépí-tését. A mai fogyasztói társadalomban egyre kevesebb a gondosan megtervezett rendszerre épülő tárgyalkotás. Twofold Concept termékei ezt pórbálja megerősíteni, és a minőségi kivitelezésen kívül ezzel is értékbeli többletet nyújtani.

Min dolgoztok most?

Jelenleg a 2015 tavaszi-nyári kollekciót fejeztük be és a kész alkotás értékesítésével, bemutatásával foglalkozunk. A nagyközönség számára áprilisban vidéken és fővárosunkban több helyszínen is elérhetővé és megtekinthetővé válik kollekciónk régi és új darabjai is egyaránt.

Hogyan álltok neki egy új munkának, mi inspirál titeket?

A tervezés egy folyamat. Az alkotások egymásra épülnek. Egymást tökéletesítve születnek kollekcióink szezonról szezonra részletek és formák finom változtatásaival. Mivel közös műhelyünk van, így folyamatos a gondolati és tervezési konzultáció. Ez már számunkra észrevétlenül megy végbe egymás között. Inspirálódásunk tárgya sokszor a természeti formák, fraktálok, kristályok szerkezete, mikroszkopikus alakzata.

Honnan jött, hogy a bőrtáskákat, kiegészítőket ékszerekkel kombináljátok?

Két évvel ezelőtt a Heinrich Alkotói Szinten ismerkedtünk meg egymással. (www.facebook.com/HEINRICH.alkotoiszint) Közös ízlés és gondolkodás azonnal baráti kapcsolatot eredményezett. Felismertük, hogy a tárgyak egymást kiegészítve egy egységesebb márka kiépítésére adnak lehetőséget. Így 2012 szeptemberében közös műhelybe költöztünk és megszületett a Twofold Concept.

Profin alakítottátok ki a termékeitek arculatát, külföldön és itthon is igyekeztek jelen lenni. Kik azok, akik a termékeiteket választják? Mit szeretnek meg benne?

Termékeinknek igen széles a vásárlóközege. 20-as években járó kiforrott stílussal rendelkező fiatal lányoktól egészen a modern gondolkodású és öltözködésű érett hölgyekig. Termékein palettája mind formában és árban is igen változatos. Így sokak megtalálják a stílusokhoz illő darabokat.

Az iparművészet melyik területét követitek még a sajátotokon kívül?

A divat világában is igen tájékozottak vagyunk. Több ruhatervezővel is dolgoztunk együtt, kollekciójukat táskákkal és ékszerekkel egészítettük ki. Jelenleg is futó projekt: Piroshka és Konsanszky ruhamárka kiegészítőinek megtervezése és gyártása.

 

Győrben a Twofold Concept termékei elérhetőek a MINIMA designboltban.
www.twofoldconcept.hu | twofoldconcept.bigcartel.com
www.facebook.com/twofoldconcept

 

2015-05-08

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF