2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Dizájner

 

Valentin-nap

"Megismerni és szeretni egy másik lényt: ebben áll minden bölcsesség veleje, gyökere és forrása.”

(Evelin Vaugh)

Valentin-nap / Bálint-nap közeledtével sokan vagyunk bajban, hogy mivel is lepjük meg kedvesünket. Felmerülhet bennünk, hogy „ez csak egy mondvacsinált ünnep” vagy, hogy „miért kell egy külön nap arra, hogy ajándékokkal kedveskedjünk”? Ha belegondolunk, az elmúlt évben hányszor leptük meg kedvesünket csak úgy, minden ok nélkül? Tényleg felesleges lenne, egy nap, amikor még azok is lehetnek kicsit romantikusabbak, akik alapvetően nem azok? Dobjuk félre minden, ezzel a nappal kapcsolatos előítéletünket és legyünk figyelmesek azzal, akit szeretünk! E havi cikkünkben ehhez kínálunk pár apró hasznos ötletet.

 

Mindenhova tegyünk titkos üzeneteket!

Csaljunk mosolyt kedvesünk arcára apró, váratlan szerelmes üzenetekkel. Mindent bevethetünk, e-mailt, sms-t, telefont, hagyományos levelet, és cédulákat. Elrejthetünk előző éjjel kedvesünk zsebeibe apró cetliket, pici üzeneteket. Ne hagyjuk ki a kabátját, a táskája zsebeit. A nap különböző időpontjaira állítsunk be figyelmeztetéseket a telefonján. Ha elegendő üzenetet helyezünk el a kedvesünknek, mire este újra találkozunk, teljesen szerelmes hangulatba fog kerülni.

 

Süssünk süteményt!

„A legrövidebb út két ember között egy piskótás süti.”

Nem kell, hogy konyhatündérek legyünk, gyakorlatlan cukrászként is el tudunk készíteni néhány könnyebb receptet. Szaggathatunk szíveket, majd ezeket fessük be fehér vagy piros cukormázzal, ha egy kicsit ügyesebbek vagyunk, akkor mintákat, rövid üzeneteket is festhetünk rájuk. Vagy válasszunk egy egyszerű muffin receptet, melyet egy óra alatt elkészíthetünk.

A kész süteményeket tehetjük kis fém/papírdobozba, majd csomagoljuk párunk ebédje közé, vagy adjuk át vacsora után.

 

Dekoráljuk ki a házat!

Igazi meglepetés lehet, ha Valentin-napra feldíszítjük otthonunkat. A bejárathoz kerüljön koszorú, ahogy belép a házba girland, „Szeretlek” vagy „Boldog Valentin-napot!” felirattal! A meghitt hangulatot gyertyafénnyel fokozhatjuk. Elcsépelt ugyan, de ki ne örülne egy fárasztó nap után egy gyertyafényes, rózsaszirmos, kényeztető fürdőnek?

 

Készítsünk fotóalbumot a közös képekből!

Csodás, hogy több ezer digitális fotót készítünk egy évben, de nagyon szomorú, hogy alig hívatunk elő belőlük néhányat. Pedig olyan jó nézegetni a papírképeket, akár egy könyvet. Készítsünk kedves albumot, szövegekkel, emlékfoszlányokkal az elmúlt évről. A közös emlékek felidézése, örömmel tölti el szívünket, különlegessé téve ezt a napot. 

 

 

Főzzünk romantikus vacsorát!

„A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út.”

Gyertyafény, meghitt hangulat, extra teríték, erre az alkalomra vett szalvéta dukál a finom vacsora mellé. Főzzük kedvesünk kedvencét vagy éppen valami nagyon különlegeset, amire már régen vágyott. A főzést azoknak ajánljuk, akik amúgy járatosak a konyhában, mert igazi stressz lehet a gyakorlatlanoknak. Ha nincs lehetőségünk főzni, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen a kedvenc éttermünkben eltöltött vacsorával is romantikussá tehetjük az estét.

 

Készítsünk ajándékot, képeslapot!

Mindenki értékeli, ha valamit kifejezetten neki készítenek. Készítsünk egy szép képkeretet, képeslapot, egy kedves díszt, ami kapcsolatunkra emlékezteti. Csomagolópapírból, cérnából, gombokból nagyon jópofa, akár vicces képeslapokat is készíthetünk. Ehhez a legtöbb hozzávalót otthonunkban is megtalálhatjuk, nem kell órákig járni a várost, hogy beszerezzünk mindent.

Jó ötlet egy apró kulcstartó készítése is, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen hatalmas, ne legyen kellemetlen elővenni a barátai előtt.

 

BÓNUSZTIPP

A virág, csokoládé mindig siker, főleg ha olyat választunk, amiről tudjuk, hogy kedvesünk igazán szereti.

2015-02-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF