2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ezo

Varázslatos faterápia

Biztos Ön is tapasztalta már, hogy amikor fájdalom éri, vagy problémák sokasága nehezedik a vállára, akkor egy séta a friss levegőn, ahol zöld koronájú fák veszik körül elsöprik a "viharfelhőket" feje felől, és megnyugszik! Ez nem véletlen, hiszen a fák elszívják negatív gondolatainkat, és pozitív energiával töltenek fel. Ez azért van, mert a fák nagy energiával, gyógyító energiával rendelkeznek. A természetben való tartózkodással sokat teszünk egészségünkért, hiszen a friss levegő jótékony hatással van idegrendszerünkre. Egyet azonban ne felejtsünk el szem előtt tartani: a fák ugyanolyan élőlények, mint mi emberek! Tudatosítanunk kell magunkban, hogy éppannyira függünk a fáktól, mint ők tőlünk! Mert ők jelentik számunkra az éltető levegőt, mindazt a gyönyörű, megnyugtató harmóniát, mely oly széppé teszi bolygónkat! A fák gyógyító ereje gyógyír mindazoknak, akik kétségek nélkül meg tudnak nyílni előttük és a fagyógyászat igen kellemes módszer! Nem kell mást tennie, mint elmenni egy erdőbe, vagy lesétálni a közeli parkba, és máris érezheti, ahogy a pozitív energiák átjárják! Az erdei séta jól esik, hisz a pozitív energiák mellett, a hatalmas fák között biztonságban érezzük magunkat, és ránk talál a nyugalom!

Ha szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal, menjen ki a természetbe!

A nyugati civilizált ember számára furcsa módszernek tűnhet a faterápia lelki békénk megőrzésére, a rossz hangulat elűzésére. Pedig ezt a technikát már az ősi kelta, ógörög és római emberek is alkalmazták. Később a módszer eljutott Németországba is, ahol évtizedek óta kutatja Manfred Himmel szakember. Rájött, hogy a fák varázslatos, gyógyító energiával rendelkeznek, ráadásul a jótékony hatású földsugárzást is felerősítik. Azokon a területeken, ahol a Föld különleges energiákat közvetít, a fák gyógyító hatása többszörösen kisugárzik. Hazánk ráadásul különösen alkalmas hely a faterápia alkalmazására, hiszen a Föld szívcsakrája a Pilisben található. Szakemberek szerint az, aki odalátogat, különleges harmóniát érzékel, miközben gyorsan feltöltődik energiával. Nem kell azonban elutaznunk az éltető fák energiáinak átvételéhez: egyszerűen keressük meg az otthonunkhoz legközelebb eső parkot, és már kezdhetjük is testünk energetizálását!

És, hogy hogyan is kell megölelni egy fát?

A jótékony hatás elérése érdekében nem kell mást tennünk, mint felhasználnunk a fa "gyógyító" erejét! Ennek érdekében tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk, mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér! Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson! Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel! Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé, és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére! A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az energia lesüllyed a gyökerekbe! Ne szégyelljék magukat, ha kedvük támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen menjenek ki a természetbe, és öleljék meg az Önöknek legszimpatikusabb fát! Azonnal érezni fogják a jótékony hatását! Fontos! A faterápia lényege a testi-lelki feltöltődés. Ne válasszunk olyan pózt, amely kényelmetlen számunkra, hiszen akkor testünk az ellazulás helyett inkább görcsbe rándul. Ha nem tudjuk, hogyan helyezkedjünk, az is elegendő, ha egyszerűen átöleljük a fát. Szintén nem érdemes a perceket számolni. Annyi időt töltsünk a fánál, amennyi kellemes számunkra.

Hogyan gyógyítanak a fák?

A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk. A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

Bölcs, öreg fák

A faterápiát már néhány wellness-szállodában is szívesen alkalmazzák a kimerült vendégek energetizálására. Derry Márta, az egyik exkluzív, röjtökmuzsaji szálloda igazgató asszonya szerint számos vendég azért keresi fel a helyet, mert annak ősfaparkja különleges energiákat közvetít. „Kertünk parkjában érdekes jelenségre figyeltek fel az idelátogatók. Hatalmas ősfák nőttek, közel egymáshoz, szabályos kört alkotva, ami a természetben csak akkor fordul elő, ha egy terület mentes minden káros energiától – árulja el az igazgató asszony. – Éppen ezért ezen a helyen gyakran tartunk meditációs órákat, de az idelátogatók arról is beszámolnak, hogy még a fák alatti egyszerű üldögélés is óriási energiával tölti fel a szervezetüket.”

Minden fafajta más-más területekre hat, így érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál a fa fajtáját is!

Bükk: Az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa. Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, és segíti a pozitív gondolatok áramlását! Frissítő, növeli a munkabírást és az állóképességet, csillapítja a fejfájást.

Gesztenye: A szerelmi bánat és a csalódottság elűzője. A szorongást nyugalomra cseréli, az anyagcserét élénkíti. Fokozza a vérkeringést, így energetizáló hatású is.

Hárs: Egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb orvosa. Szintén segít úrrá lenni a szerelmi bánaton.

Nyírfa: Erősíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt. Segít leküzdeni a szorongást, a félelmet, a pánikot. Vizelethajtó, vesetisztító hatású, bőrbetegségekre is kiváló.

Tölgyfa: Egyes kutatók úgy vélik, a tölgyfa erősíti pozitív tulajdonságainkat. Emellett javítja a vérkeringést, segíti a szervezet tisztulását, mert beindítja a méregtelenítő folyamatokat.

Fenyő: Kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású. Tisztítja a légutakat, segít orvosolni a reumatikus panaszokat.

Cseresznyefa: Egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Azoknak ajánlott, akik igaz szerelmet keresnek, ugyanis bámulatos a szerelem- és vágyfokozó hatása. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.

Fűzfa: Segíti a gyermekek szellemi és fizikai fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket. Egyesek szerint az agressziót is csökkentheti.

Azonban bármelyik fatípust is választjuk, abban biztosak lehetnek, hogyha elmennek kirándulni, vagy csak sétálnak egyet a közeli parkban érezni fogják a természet, a fák gyógyító erejét!

2015-07-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF