2018. 09. 24. hétfő, Gellért, Mercédesz


Rovatok

Ara trend

Varázslatos Téli Esküvő

Téli esküvő varázsa

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig a télnek is megvan a maga varázsa és nem mellékesen sok-sok előnye az esküvő szervezésben. A szerelem tüze pedig még a leghidegebb téli napon is melegíti a szerelmeseket.

Miért érdemes télen esküdni?

A hideg téli napokon tartott menyegzőn bizony igazán felöltözhetünk. Kedves menyasszonyok! Elő a hófehér bundákkal, prémekkel, itt az ideje az igazán különleges kiegészítőknek: szőrmetáskáknak, hosszú kesztyűknek, tollas papucsoknak, kiscsizmáknak. Most lehetünk igazán elegánsak, élvezhetjük a hatalmas, több rétegű szoknyákat, több részből álló felsőket anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat.

Egy szürkés, hideg téli napon, amikor a legtöbb ember otthon kucorog a meleg lakásban, üdítőként hathat eme örömteli ünnep. Igazán egyedi dátum lehet, ami megtöri a hosszú telet, és fényt visz a sötét monoton napokba.

A nyár nem csak az esküvők szezonja, hanem a különböző fesztiváloké, koncerteké és nem utolsó sorban az utazásoké. Mivel sokan már februárban - amikor a házasulandók még nem juttatják el a vendégekhez a meghívóikat - lefoglalják a nyaralást, ezért előfordulhat, hogy egy-egy fontos személy jelenlétét nélkülözni kell, vagy meg kell kérni arra, hogy szervezze át a nyárra tervezett programokat. A télre időzített lagzik esetén erre sokkal kisebb az esély, így nagy való-színűséggel zökkenőmentesebb a vendéglista összeállítása. Mivel a téli hónapok nem az esküvők időszaka, így könnyedén találhatunk szabad időpontot az általunk kiválasztott helyszínen.

Az esküvői szolgáltatók kevésbé vannak betáblázva, így megcsíphetjük a legjobb fotóst, videóst, és általában nagyobb figyelmet is kapunk. Elképzelhető, hogy ebben az időszakban az árak is alacsonyabbak.

A legtöbb lány arról álmodozik, hogy virágzó fák ölelésében, vízparton állva, szikrázó napsütésben kerül az ujjára a jegygyűrű, arról azonban elfeledkezik, hogy a valóságban sok apróság száműzheti az idillt. Amikor a hőmérő higany-szála a magasba szökik, a menyasszonyról - és vele együtt a koszorúslányokról, az örömanyákról és a násznép hölgy tagjairól - “leolvad” a smink, elveszíti tartását a frizura, működésbe lépnek a verejtékmirigyek és a vízparton támadásba lendülhetnek a szúnyogok.

Egy gyertyákkal, mécsesekkel dekorált romantikus helyszín, egy kandallótűz melege, és a kinti havas táj kellő meg-hittséget varázsol a nagy napra.

Azoknak, akik télen fogadnak egymásnak örök hűséget, varázslatos fényekkel kedveskedik a természet, így sajátos hangulatú fotókon örökíthetők meg a legszebb pillanatok. Bár sokan úgy vélik, hogy az évszakkal együtt járó korai sötétedés rosszkedvet okoz, a hidegebb napokra időzített esküvőkkel erre rácáfolhatunk: kora délután - akár már a szertartás alatt - gyertyákat, lámpásokat gyújthatunk, meghittséget varázsolva a választott helyszínen, amit még romantikusabbá tehet a kandallóban pattogó tűz. A szívünknek igazán kedves karácsony az év egyik legszebb ünnepe, talán éppen azért, mert a hidegben mindannyian összebújós hangulatba kerülünk, és sosem vágyunk annyira a másik melengető közelségére, mint ilyenkor. Ez a varázslatos és semmihez sem fogható hangulat járja át a téli esküvőket is, akár novemberben, akár februárban kötik össze az életüket a szerelmesek.

Aki szimpatikusnak találja a téli esküvő gondolatát, egy csipetnyi kreativitással nagyon emlékezetessé teheti az ünnepet, hiszen a farsang és a báli szezon számtalan lehetőséget rejt magában. Akár összefonódik ezekkel az esküvő, akár nem, sokkal elegánsabb fotók készülhetnek ilyenkor, hiszen a nyári forróságban a férfiak igyekeznek mielőbb megszabadulni a zakójuktól, meglazítják a nyak-kendőjüket, a bátrabbak pedig még az ingüket is kigombolják.

Ha a szertartás és az étkezés között hosszabb idő telik el kínálhatunk a vendégeknek teát, esetleg forralt bort az aprósütemény mellé. A vacsoránál feltálalt gőzölgő leves garantáltan jól fog esni mindenkinek a hidegből megérkezve. Nászutunkat eltölthetjük a havas hegyek között vagy távoli, meleg tájakon. Mi sem különlegesebb a hideg télből a forró nyárba utazni.

Tartsuk szem előtt, ha télre szervezzük az esküvőt!

Igen kellemetlen lehet, ha a havas napokra enyhülés érkezik és az esküvő napjára térdig járhatunk a latyakban. A legtöbb templomban nem megoldott a fűtés, számolni kell a kellemetlen hideggel a hosszabb ceremóniák alatt. Előfordulhat, hogy gondot okozhat a közlekedés a kemény fagyokban. Főként messziről érkező vendégeink kerülhetnek forgalmi akadályokba a fagyos napokon.

Nem tanácsos a karácsonyi/év végi időszakra tervezni a lakodalmat, hiszen mind az otthonokban nagy a felfordulás, készülődés, mind a munkahelyeken, iskolákban az év végi rendezvények miatt. A helyszíneken is nehézkes lehet az időpont lefoglalása. Várható az is, hogy az ünnepek alatt sokan elutaznak, így nem tudnak részt venni az esküvőn.

A fotózás többnyire belső térbe, műterembe szorul. Bár-mennyire is elragadó egy havas téli táj, a kültéri fotózás a hideg miatt nem tanácsos, vagy csak néhány kattintás erejéig. Erős, tartós frizurát kell készíttetni, ami kiállja az időjárás viszontagságait. Gondoskodjunk elkülönített dohányzó helységről, hogy ne kelljen a hidegbe kimenniük a dohányzó vendégeinknek. Télen bőrünk, hajunk érzékenyebbé válik, nagyobb törődést igényelnek. Kezdjük el időben az előkészületeket.

2015-12-03

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF