2018. 05. 23. szerda, Dezső


Rovatok

Gasztro

Csíkos mézes sütemény

Hozzávalók:

Krém:

20 dkg porcukor

1 cs. vaníliacukor

5 dl tej

5 e.k liszt

20 dkg Rama

2 e.k. rum

Tésztához:

1 tojás

15 dkg cukor

5 dkg Rama

2 ek. tej

2 ek. olvasztott méz

1 k.k. szódabikarbóna

45 dkg liszt

Tetejére:

10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

1. A tésztához valókat a liszt kivételével gőz fölött habosra keverjük, majd levéve beletesszük a lisztet és jól összegyúrjuk.

2. Három lapot sütünk Ramával kikent és lisztezett tepsi hátlapján. Vigyázat hamar megég.

3. A krémhez: a lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk, hűtjük.

4. A Ramát a porcukorral, vaníliacukorral, rummal habosra keverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk.

5. Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki máz kerül.

Tippek

A süteményt csak másnap szeleteljük, addigra megpuhul és könnyen vágható.

 

Diós kosárka

Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt

1 sütőpor

10 dkg porcukor

4 tojássárgája

1 Rama

Töltelék:

40 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 tojásfehérje

10 dkg savanykás lekvár

Tetejére:

10 dkg ét csoki

Elkészítés:

Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrni. Kosárkaformákat kibélelni a tésztával, majd lekvárral megkenni és tölteléket kanalazni bele. A darált diót elkeverni a cukorral, majd a tojáshabot hozzákeverni. Előmelegített sütőben szép pirosra sütni. Ha kihűltek, kiemelni a formából, majd csokival bevonni a tetejét. Erre lehet rakni még fél diókat, vagy gyöngycukorkát.

2014-12-18

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF