2018. 05. 23. szerda, Dezső


Rovatok

Gasztro

Vendégváró sütemények szilveszterre

Szilveszterkor többnyire sós süteményeket fogyasztunk. Ezért két nagyon finom aprósütemény receptet hoztunk most Nektek.

Gyors sajtos háromszög

A tésztához:

80 dkg finomliszt

5 dl tej

5 dkg élesztő

1 ek só

1.5 dl napraforgó olaj

A töltelékhez:

18 dkg vaj

3 db tojássárgája

10 dkg füstölt sajt (vagy tetszés szerint más fajta)

A tetejére:

3 db tojásfehérje

2 teáskanál szezámmag (reszelt sajt)

Elkészítése:

Tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 4 cipót gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk nagy tepsi formára és megkenjük a töltelékkel.

A töltelékhez felverjük a tojássárgáját a vajjal és a reszelt sajttal.

Feltekerjük a tésztát, mint egy csigát, majd háromszögeket vágunk bele.

Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.

A sütőpapíros tepsire helyezzük a háromszögeket és hagyjuk pihenni fél órát.

A tetejét bekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagy reszelt sajttal, vagy szezámmaggal.

Halvány barnára sütjük.

 

Sajtos-fokhagymás sörkorcsolya recept

Hozzávalók:

 40 dkg finomliszt (finom)

15 dkg margarin

1 dl kefir

2 db tojás (ebből 1 a kenéshez)

2 gerezd fokhagyma

10 dkg trappista sajt (de lehet eidami, gouda, vagy füstölt sajt is)

10 dkg krémsajt (ízlés szerint natúr, vagy ízesített)

bazsalikom ízlés szerint

oreganó ízlés szerint

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük (lehetőség szerint minél habosabbra) a kefirt, a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a krémsajtot, a fűszereket és kb. 5 dkg reszelt sajtot, majd a liszttel alaposan összedolgozzuk.

A tésztát többször kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a pogácsatésztát, mert ettől szép réteges lesz. Kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a korongokat.

A korongok tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk a maradék (kb. 5 dkg) reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

 

2014-12-19

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON




IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF