2018. 09. 22. szombat, Móric


Rovatok

Címlapon

Westy Wodka bar

Prémiumkategóriás Koktél és Show bár

Beszélgetés Eőry Gáborral a Westy Franchise Managerével

Győr, Belváros - magassarkú, tetőtől talpig Dressy Casual, a taxi megáll. Jobbról a színház, balról egy régi de mégis új logó hívogat. Fehér és neon fény ömlik ki csábítóan az ablakon. Az ajtóban kedves előzékenységgel lesegítik a kabátot, még be sem lépünk máris magába szippant a hangulat. Klubos lounge zene, ideális hangerő. A domináló hideg kék, fehér és neon fény hűen követi az ultramodern minimál környezetet. Öt érzékszervünk kellemes összhangba lép, melyet tovább erősít a vendégek és a hosszan elnyúló bárpult mögötti hatalmas videofal képi látványa, hangulata. Elegancia, kényelem, tisztaság, figyelmes törődés. Hostess lép segítően hozzánk, bemutatkozik és az ismeretlenség érzése egész estére eltűnik.

Milyen egyéb belsőépítészeti elemekkel rukkoltatok elő?

A bár lounge része egy dobogóra került, fölé pedig egy végtelen tükör, amely optikailag nyújtja a plafont. Mintegy másfél méternyi optikai csalódás által keltett érzést tesz hozzá a fejtérhez. Az egész mindössze 3 cm, a hatás mégis olyan mintha beszippantana a tér. A 3D strukturált falfelület a fényeket megtörve szintén designelemként funkcionál. Viszonylag sok LED-et használtunk a bárpult és a DJ pult elején, illetve show és látványelemként a belső térhez kapcsolódik a tűzshow. Amikor a hangulat a legforróbb, öt percre megáll a kiszolgálás és országos és világbajnoki 3. helyezett bár konzultánsunk Kovács Balázs, tűzshow-val kápráztatja el a közönséget. Dobálja a flaires üvegeket, tüzet köp, felgyújtja a bárpultot, végül pedig a ködként megjelenő folyékony nitrogénnel lehűti azt. Bármixereink egyébként az összes koktélt show elemekkel fűszerezve készítik el.

Mit takar a Westy Franchise elnevezés?

A Westy Franchise alappillére a Dunán horgonyzó 2000 óta üzemelő melegkonyhás Hajó Étterem & Pub. A vendéglátós tapasztalatot felhasználva született meg az igénye és ötlete a Franchisenak. Építőkövei a Westy Wodka Bár és a Westy BRGR kézműves hamburgerező. További bővítés a nyáron várható: Westy Pálinka Műhely és Steak House a tejfölös közben. A közép és hosszú távú terveinkben Győr belvárosán kívül a két szomszéd főváros, Pozsony és Bécs szerepel célpontként.

Honnan jött a Wodka Bár ötlete?

Sokat utazva, külföldön járva az irányvonalak jól lekövethetőek. Aktuális trend a világban a vodkaalapú koktélkészítés, ugyanis a vodka a világ legtisztább itala. Jó ideje New Yorkban, Londonban, Frankfurtban és Budapesten és a világ sok részén is kiválóan működnek vodka bárok. A vodka iránti elkötelezettségünket szeretnénk egyre jobban elmélyíteni és az embereknek átadni. Ez a missziónk. A kérdés az volt, hogy készen áll-e Győr erre, tudják-e értékelni a prémium minőséget és elég befogadóak-e a helyiek? Az elmúlt 3 hónap tapasztalata alapján örömmel mondhatom, hogy: eljött az ideje, érti üzenetünket a nagyközönség.

Milyen életérzést közvetít a bár?

A világban jól megfigyelhető trendbe illeszkedik koncepciónk: a mindennapi kikapcsolódás, a modern 'minimálos' környezet, ami az összes érzékszervünkre hat valamely összetevőjével. A prémium környezet egyszerre kíván hatni a látásra, hallásra, tapintásra, szaglásra és ízlelésre.

A megálmodott életérzés megvalósítása miatt, markánsan kiállunk a hely szellemiségét meghatározó elveink mellett, mely többek között például arra vonatkozik, hogy milyen öltözékben várjuk a vendégeket. Ebben többnyire nincs semmi meglepő, hiszen a dress code nemcsak az esemény mivoltát határozza meg, de megóvja a vendégeket az alul- illetve a túlöltözöttség okozta feszengéstől is.

Belekóstolhatunk egy kicsit a vodkatörténelembe?

A vodka a világ legjobban fogyó röviditala (a ’90-es években lett vezető, megelőzve a rumot), amely minden olyan mezőgazdasági termékből előállítható, amelyben az alkoholos erjedéshez szükséges cukor- vagy keményítőtartalom megtalálható. Ilyen például a gabona, a burgonya, a melasz, vagy a cékla. A vodka azért különleges, mert az előállításnál nem a különböző ízek elérése a cél, hanem épp ellenkező-leg- hogy olyan tisztára desztillálják azt, hogy az eredeti aromáknak csak lehelete maradjon. A vodka szesztartalma általában 35 - 60 térfogatszázalék. A vodkatörténet 1100 évre tekint vissza, eredete pontosan nem tisztázott, de nagy való-színűséggel az első wodka Lengyelországban készült (8. század), s csak ezután jelent meg Oroszországban (9. század). Két típusát különböztetjük meg: lengyel, illetve orosz vodka. A lengyel vodkák jellemzője, hogy valamilyen gyümölccsel ízesítik, míg az orosz típus teljesen hagyományos, íztelen. Meglepő módon a legutóbbi időkig nem foglalkoztak komolyan a vodkának, mint terméknek a történetével. Ma számos más országban is gyártják. Az amerikai és európai vodkák közös jellemzője, hogy lepárlás után szűrésen mennek keresztül. Ez olykor már az üstben megtörténik a lepárlási folyamat alatt, majd utána aktívszén-szűrőn és más nemes anyagokon pl.: quartz kristályon engedik át, melyeken fennmarad az íz anyagok nagy része. A hagyományos vodkatermelő nemzeteknél ez nem szokás, ehelyett inkább minél precízebb lepárlást, és minimális szűrést alkalmaznak, hogy egyedibb ízt adjanak a vodkának. A vodka a tisztasága miatt nagyon jó koktélalapanyag és nem okoz semmiféle járulékos fejfájást, de emellett megvan az élvezeti értéke.

Milyen széles a vodkakínálat?

85 féle vodkából választhatnak vendégeink. Strandard, prémium, ultra prémium és superior vodkáink vannak. Az utóbbi kettőből havonta megkóstolhatják a különlegességeket az ínyencek. Vannak olyan betérők, akikről nem is gondolnánk, hogy vodkaszakértők, de a tudatos választásukból egyből kiderül. Ez számunkra jó érzés, hiszen az a célunk, hogy vendégeinknek a prémium, ultra prémium vodkákat is legyen lehetőségük megkóstolni. Alapvetően a standard vodkánk a szponzor vodkacég nagyon markáns alapvodkája, az Absolut vodka. Ez a vodka a koktélok alapja, de kérésre az 50 féle standard vodka bármelyikéből elkészítjük a koktélt. Az alaplepárlás 4-szer történik meg, de ettől eltérnek bizonyos vodkagyártók (5-100 között), majd a szűrés következik. Egy prémium vodkát ugyanis legalább 5-ször szűrnek, aktív szénen, ipari gyémánton vagy éppen carrarai márványon. Vannak extrém esetek is: az Absolut 100 vodkát például 100-szor desztillálják, a Russiand Standard vodkát pedig több mint 200-szor szűrik. A prémium kategóriában még fellelhetőek az ízesített vodkák, az ultra prémiumban már egyáltalán nem, ott kizárólag pure vodkákat találunk.

Milyen tematika szerint alakulnak a rendezvényeitek?

Nyáron keddtől csütörtökig 14 órától, After work funkcióval várjuk vendégeinket. Nyakkendőlazítós, prémiumkategóriás belvárosi délutáni koktélozásra, snack büfével és 20%-os italkedvezménnyel. Aki nem vezet az meg tud inni egy alkoholos koktélt, a sofőrök pedig egy alkoholmentes Virgin Mojito, vagy egy Sancho Junior mellett oldódhatnak egy délutáni „loungeolás” keretében.

A Gastroyal a'la Baar-Pult Party rendezvénysorozatunk minden hónap első hétfőjén (a következő április 13.-án) kerül megrendezésre. Hiánypótló jelleggel vezettük be ezt a kezdeményezést, hiszen nem volt ilyen a városban. Zártkörű, regisztrációs rendezvényről van szó, amelyen vendéglátósok vannak egymás között, saját közegükben. Minden témaestünknek az a célja, hogy azonos érdeklődésű embereket hozzunk össze egy helyen, egy prémium környezetben, ahol jól érzik magukat, ahol minden érzékszervük kap valami impulzust. Péntekenként kerülnek megrendezésre a különböző témaestek: nőnapi, tavasznyitó, húsvéti rendezvény, Red and Black party.

Hogyan képzeljünk el egy vodka szemináriumot?

Legutóbb az ultra prémium sor volt porondon, de lesz vegyes is, amikor az ízesített Absolut vodkasort kóstoljuk meg, a végén pedig 3-4 db ultra prémium vodkát. Most orosz kaviár vacsorával volt egybekötve az este. A rendezvény keretében LED-falunk a háttérben mutatja a tudnivalókat, ismertetőanyagokat a közönségnek. Van egy konferansziéja a témaestnek, aki ismerteti a vodkákról a tudnivalókat, kezdve a vodkatörténelemmel. Ezután a profi ízlelés- kóstolás menete hangzik el, hogy hogyan kellene egy vodkát megkóstolni. Majd minden egyes vodkáról a tudnivalókat ismertetjük. Ha valaki végigmegy a kóstolósoron, akkor az ízesítetlen-pure vodkákat jól elkülönítheti egymástól, hiszen markáns-pikáns íz világa van kivétel nélkül mindegyiknek. Az este folyamán egy tízes sort kóstolunk végig, ami durván 2 dl alkoholt jelent. Zárásként pedig a legérdekesebb vodkákat tesszük be, mint például a személyes kedvencemet a Belvedere Unfiltered lengyel vodkát, ami ritka gyémánt-rozsból készül szűrés nélkül, ami a vodkakészítés egy teljesen új iránya!

A Westy Wodka Bár csak az év végén nyitott, de a népszerűsége annál nagyobb, egyike lett a város legkülönlegesebb hangulatú helyeinek. Számos olyan kuriózumot találunk itt, amelyet leginkább az igazi ínyencek értékelnek és sokszor az ízlelőbimbóknak külön-legesek lehetnek, ezért is érdemes ellátogatni ide. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy kóstolja meg a legnemesebb és legritkább vodkákat egy feledhetetlen show alatt!

New York - London - Frankfurt és Budapest után Győrbe is megérkezett a WODKA BÁR!

Gyere el hozzánk, próbáld ki Ultra Prémium vodkáinkat, vagy a sehol máshol nem kapható 10 saját koktélunk egyikét. Nézz meg egy Flair-tűzshow-t. Lazíts és kapcsolj ki, vagy épp tudj meg elképesztő dolgokat a vodka italról, ami az idén 1100 éves!

Rendezvények, téma-estek, délutáni szemináriumok szakértőkkel (pl.: vodka vak-kóstolás, szivarszeminárium).

Profi ízlelés, kóstolás:

 - Az ízlelő öt milliliter vodkát hintáztat a nyelvén, majd a szájpadlását hinti be itallal, s végül egyetlen apró kortyot leenged a torkán.

 - Levegőt venni közben tilos, kiengedni pedig csakis orron át szabad, csukott szemekkel.

 - A tesztelő a minősítés után 15 másodperccel desztillált vízzel kiöblíti a száját, majd egy-egy falat fehér kenyeret vagy sajtot eszik.

Asztalfoglalás lehetséges, Walk in vendégek jöhetnek, csoportok részére 50 főig, felszolgálás és szabadtéri ülőhelyek.

Mindenkit szeretettel vár a Westy Wodka Bár csapata.

 

Szűcs Angelika

 

Győr Belváros, Schweidel utca 5.

Színház oldalában

Tel.: +36-30/2288-700

 

2015-04-01

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF