2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Aktuális

Aktuális

Legyőztük a világot 3D animációs falfestésben

Magyar csapat nyerte a virtuális épületfestési fesztivál fődíját

Soha nem volt még olyan látványos a román parlament, mint szeptember utolsó hétvégéjén, ráadásul egy magyar művészcsapatnak köszönhetően. Az iMapp Bucharest nevű fesztiválon 6 ország alkotói versenyeztek, hogy a legjobb fényfestéssel nyűgözzék le a szakmai zsűrit és persze a közönséget. Minden csapatnak 4,5 perce volt arra, hogy háromdimenziós mozgóképekkel életre keltse a 23 ezer négyzetméteres felületet. A Limelight a verseny történetében az első olyan csapat, amelyik egyszerre nyerte el a fesztivál zsűrijének fődíját és a közönségdíjat is.

Duplázott Mimó - Két bajnoki címet is besöpört idén a gyirmóti krosszos

Nem is sikerülhetett volna jobbra Varga Imre ’Mimó’ szezonja a magyar motokrossz bajnokságban. A 17 éves gyirmóti srác nem talált legyőzőre a juniorok és a felnőtt MX2-esek küzdelmeiben sem. Mindkét kategóriában bajnok lett az elmúlt vasárnap!

Heti horoszkóp (szeptember 19-25.)

A Bikák jobban teszik, ha visszavesznek a tempóból, az Oroszlánokon eluralkodhat a bizonytalanság, a Skorpiókkal pedig óriásit fordulhat a világ a következő napokban. És neked vajon mit tartogatnak a csillagok a hétre?

Kos

A hónap gyógynövénye a mezei kakukkfű

Szabó Gyuri bácsi minden hónapban kiadja a „hónap gyógynövénye” leírását, így most következzék szeptemberi hónap gyógynövénye.

Goto86 - Vissza a múltba - Retro számítógép kiállítás és játszóház

A GOTO parancs a korai BASIC programozási nyelvből származik. Jelentése: folytasd a program futtatását a GOTO parancs után írt számtól, avagy ugorj ehhez a sorhoz.

Fantasztikus fotósorozat egy kreatív apukától

Igazán lenyűgöző és néhol kissé elvont képek készültek.

Kiéhezettek

Az emberiséget megtámadta egy agresszív vírus, aminek az a következménye, hogy a fertőzöttek zombiszerű lényekké változnak át.

Pénteki videóbumm

Két barát beszélget egymással:
- Mondd öregem, hogy szoktál le az alkoholról?
- Muszáj volt, mert amikor részegen hazamentem, mindig duplán láttam az anyósomat.

Miért pont ő?

Laird mindig is árgus szemmell figyelte lányát és a legjobb életet szánta neki.

Lehet egy csatornafedél művészi? Japánban igen!

Ezek a lenyűgöző és látványos csatornafedelek Japán 1780 önkormányzati területének 95%-át fedik le és minden településen más motívummal találkozhatunk.

Szólít a szörny

A történet középpontjában Connor áll, akinek édesanyja rákos, így folyamatos félelemmel éli mindennapjait.

Híres alkotások újragondolva

Jane Perkins brit művész, egészen új szemszögből közelíti meg a művészetet.

Ütközés

Adott egy pár Casey és Juliette a rajongásig szeretik egymást. A lánynál súlyos betegséget diagnosztizálnak és a műtéthez rengeteg pénzre van szükség.

A személyi stílustanácsadás kulisszatitkai

Személyi stylistként fontos feladatnak tekintem, hogy öltözködés terén a legtöbbet hozzam ki ügyfeleimből. A mai világban ugyanis egyre nagyobb hangsúly helyeződik a megjelenésre. Hiszen az első benyomás ez alapján alakul ki, így érdemes egy kis időt, energiát, pénzt fektetni kinézetünkbe, ez a későbbiekben többszörösen megtérül. Nemcsak a lelkünkre, önbizalmunkra lesz hatással, hanem a szakmai életünkre és közérzetünkre is. Önök is gondolkodtak már azon, hogy valaki miért néz ki mindig olyan jól, miért olyan jó ránézni, miért olyan pozitív a kisugárzása?

Segíts szavazatoddal főszerkesztőnknek és tüneményes kisfiának!

Segítsünk nekik egy szavazattal, hogy Bence baba és mamája Veronika nyerjék meg a versenyt.

Mélytengeri pokol

010-ben súlyos környezeti katasztrófát okozott a Deepwater Horizon nevű olajfúrótorony felrobbanása.

Creppy-story Miskolctól Amerikáig

Hírességeknek népszerűsítette a magyar gasztronómiát a fiatal vállalkozó.

Snowden

Egy igazán elmés thrillert tár elénk a rendező, amiben bemutatja annak az informatikusnak a tevékenységét, aki az amerikai nemzetbiztonsági és hírszerző ügynökségeknél dolgozott.

3D-s rajzok művészete

Vannak köztünk olyan művészek, akik olyan lenyűgöző 3D-s képeket tudnak papírra vetni, hogy attól még a lélegzetünk is eláll.

Lángelmék

Történetünk ezúttal Amerika egyik legnagyobb bankrablásának mozzanatait meséli el.

Inferno

Folytatódik Langdon professzor rejtély vadászata, ezúttal egy firenzei kórházban ébred és nem emlékszik semmire.

8 kevésbé ismert fürdőhely Magyarországon!

Tombol a nyár és ideje lenne valahol megmártózni, felfrissülni? Kapásból a Balaton vagy más nagyobb tavak ugranak be először? Azonban nem szereted a tömeget és a zsúfolt medencéket? Akkor ezt az összeállítást szeretni fogod, ugyanis összeszedtünk most nyolc olyan csodálatos fürdőhelyet hazánkban, amelyek felérnek egy Balatonnal.

A könyvelő

A történet középpontjában egy szabadúszó könyvelő áll, aki egy meglehetősen zárt és szabályozott életet él, és nem igazán érdeklik más emberek, azonban a számokkal zseniálisan bánik.

Doctor Strange

Főhősünk ezúttal Dr. Stephen Strange egy igencsak beképzelt sebész, akinek egy autóbaleset következtében olyan szinten megsérül a keze, hogy képtelen lesz műteni, így a hagyományos orvoslás helyett, az ősi tudományok irányába kezd nyitni.

Vissza a természetbe

Ezeknél a tárgyaknál a tervezők szemmel láthatólag törekedtek a természet közeliségre, és olyan elképesztő dolgokat alkottak, amelyek mellett már mi sem mehetünk el szó nélkül.

Assassin’s Creed

A történet egy olyan rejtett szervezetről szól, akik egy titkos technológia segítségével képesek embereket visszaküldeni, saját múltbeli felmenőik testébe.

Filmek speciális effektek előtt és után

Ma már minden filmben használnak valamilyen speciális effektet, gondoljunk csak az akció vagy fantasy filmek látványvilágára.

Haverok fegyverben

Efraim Diveroli (Jonah Hill) és David Packouz (Miles Teller) megnyer egy pályázatot az amerikai védelmi minisztériumnál, ami még nem is olyan érdekes, azonban a két srác semmit sem tud a fegyverkereskedelemről.

A négylábú mennyországok

Már nem új keletű, az az elgondolás, hogy a kis kedvenceink is megérdemlik a kényeztetést, és nem elég egy kis pokróc a sarokban.

Praktikák a gyönyörű kertért

A kertünk lehet a békeszigete, egy fárasztó munkával töltött nap után. Viszont ahhoz, hogy igazán pihentető legyen, munka is van vele bőven. Mutatunk most néhány egyszerű trükköt, ami megkönnyítheti a dolgodat, és még pénztárca kímélő is.

Egy település, ami olyan, mint az internet

A 400 lelket számláló kis olaszországi falu megeleveníti az internet főbb szolgáltatásait.

A lány a vonaton

film alapjául Paula Hawkins thrillerkönyve szolgál, ami egy nő eltűnéséről szól.

Hűha, erre is jó lehet egy régi magnószalag!

Eddig a régi magnó-és videó kazettákat elavult tárgyaknak tekintetted? Eztán ne tedd! Inkább nézd meg Erika Iris Simmons, művészi munkáit és ámulj azon, hogy mennyire különleges alkotások születnek a kezei között...

Énekelj!

Ismét egy olyan animációs világba csöppenünk, ahol nem léteznek emberek csak állatok. Ebben a mesében egy énekes tehetségkutató verseny áll a történet középpontjában.

10 kreatív esernyő, ami alatt álldogálva még a kedvünk is jobb lesz

Itt a tavasz, hol ragyogóan süt a nap, a másik pillanatban már esik az eső. Ilyenkor hajlamosak vagyunk alávetni magunkat a szomorkás időnek.

Rendes fickók

Végy egy kemény magánnyomozót, adj hozzá egy kissé puhányabbat és már meg is kapod a tökéletes katasztrófát.

Hollywood Játékterem, Club és Casino - Győr belvárosától alig 10 km-re!

Míg régebben a tehetősebb rétegek, az úri világ kedvtelése volt a kaszinózás, manapság már mindenki számára elérhető kikapcsolódási, szórakozási lehetőség.

Ilyen különleges teáscsészét még nem láttunk!

Igazán különleges teáscsésze dizájnnal lepte meg a teák szerelmeseit a D-Bro néven ismert japán tervező cég.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A történet egy fiatal kíváncsi srácról szól, aki egy különleges, de egyben kísérteties szigetre kerül, és ott egy kastély talált.

Milyen szín dominál a hálóban, és melyiktől lesz nagyobb a munkakedvünk? Mutatjuk!

A színeknek központi szerep jut életünkben, de vajon azzal tisztában vagyunk-e, hogy milyen erős hatással vannak életünk különböző helyzeteire és döntéseire? Néhány szín több jelentéssel is bír, pl. ha azt mondjuk, mondj egy színt a veszélyre, az esetek többségében a piros a válasz, de arra is, hogy mi a szerelem színe. Most körbejárunk néhány meghatározó színt, hogy fény derüljön, hogyan is reagál agyunk a különböző színekre.

Húsvéti tojásdekor technikák

Ha még nem festettél tojást, akkor azért, ha meg már elkészült néhány, akkor meg azért érdemes elolvasnod ezt a cikket.

Mutatunk néhányan nagyon látványos és egyszerű technikát, amelyek meghozzák a kedvet a tojásdekoráláshoz.

Harc a szabadságért

A történet az amerikai polgárháború idejébe kalauzolja el a nézőt. Főhősünk egy déli farmer, aki a konföderációs seregben szolgál, a harc során elveszti számára a legfontosabb embert, így dezertál.

Fotelből ágy? Lehetséges, ráadásul magyar találmány!

Zseniális magyar találmány forradalmasítja a bútor piacot, hiszen mindennapi helyzetekre kínál megoldást a Paq fotel.

11 lenyűgöző sétány, amelyeket érdemes látni

Nincs itt szó fotómanipulációról vagy varázslatról, bár ezeket a képeket nézegetve az ember úgy érzi egy gyönyörű mese kellős közepébe csöppent.

Bizarr fehérneműk tárháza

A ViralNova tette közzé ezt a meglehetősen érdekes alsó ruházatnak szánt gyűjteményt. De a szavak helyett beszéljenek inkább a képek.

Borsi Flóra fotográfus, aki meghódította képeivel a világot

Borsi Flóra fiatal fotográfus neve nem ismeretlen a szakmában, 2014-ben az ő képét választották az Adobe Photoshop program indulási fotójának.

Évakosztümben New York utcáin - Fotósorozat

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

Éves horoszkóp 2016

Mindannyian szeretnénk tudni, mit hoz a jövő. Az Ikreknek, a Szüzeknek, a Nyilasoknak és a Halaknak nagy, sorsszerű eseményeket és értékrendbeli változásokat hoz a 2016-os év.

Legendás állatok és megfigyelésük

Végre megérkezett a jövőre debütáló Harry Potter spin-off, a Legendás állatok és megfigyelésük előzetese.

A honvédelem, mint tananyag

Hamarosan elérhető lesz a Nemzeti Közoktatási Portálon A hazafias és honvédelmi nevelés című pályázat keretében készült digitális tananyag – közölte a Magyar Hírlap.

Már nem kell sokáig várni, érkezik az új elektromos Trabant!

Előzetes bejelentések alapján 2016 februárjában kerül majd forgalomba a Trabant új modellje. Egy felszereltebb változat mindössze 1,4 millióba fog kerülni.

Van igény a kultúra akadálymentesítésére

Győr, 2015. november 10. – Nagy érdeklődés kísérte az audionarrált mozi bemutatkozását. A Vidanet és az AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület pénteken tartott vetítésének célja az volt, hogy segítse egy új műfaj, az audionarráció magyarországi megszületését és terjedését, ezáltal a látássérültek számára is befogadhatóvá tegye a mozi élményét. A több mint 100 fő részvételével zajló vetítés egyértelműen igazolta, hogy a kultúra akadálymentesítésére széles igény mutatkozik.

Feltörhetetlen jelszóra vágysz? Egy 11 éves kislány megadhatja neked!

Pontosan tudja mindenki, hogy a mai világban az életünkhöz szinte már szervesen hozzájárul az internet, és mint azt mindenki tapasztalhatja, nehéz megvédeni adatainkat a világhálón. Még csak hackernek sem kell lennünk, hogy megtudjuk valakinek a jelszavát és így feltörjük az online fiókjait.

Egész Európában Magyarország imázsfilmje lett a legjobb

A HG360 Reklámügynökség által készített országimázsfilm az európai régió díját nyerte el a kolumbiai Medellínben. A versenyre 51 tagállam nevezett be. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) 21. közgyűlését a dél-amerikai országban rendezték meg, ahol a nemzetközi turisztikai konferencia keretében regionális díjakat osztottak ki, a legjobb turisztikai filmeknek és reklámoknak.

Érkezik a 'nem tetszik' gomb a Facebookra

Mark Zuckerberg végre igent mondott a „nem tetszik” gomb tesztelésére.

Változások a magyar helyesírásban

Szeptember elejétől lép érvénybe az új helyesírási szabályzat, amely az előzetes hírek szerint sokkal inkább lesz „felhasználóbarát”, mint eddig, jobban fognak közelíteni a gyakorlathoz a benne lévő normák.

Kerékpárkölcsönzés Győrben

Budapest és számos vidéki város után Győrben is kiépítették a közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, mely összesen 180 bicikliből áll. A GyőrBike nevű rendszert 100%-ban európai uniós forrásból építették ki városunkban. A kölcsönzés várhatóan szeptemberben elindulhat, addig augusztusban teszt időszak kezdődik.

Magyar sikerek egy amerikai szépségversenyen

A magyar fiút 63 ország indulója közül választották a legjobb modellnek, akinek már most számos nemzetközi felkérése van.

Műalkotások a természet kincseiből

Kánya Tamás elképesztő magasságokba emelte a tájművészetet, abból dolgozik, amit a természet adott, és épp csak egy kicsit változtat rajta, hogy műalkotás legyen a végeredmény.

Esküvői ruha WC-papírból – Extrém? Döntsétek el Ti!

Amikor tervezgetjük, hogy milyen lesz majd az esküvői ruhánk, milyen díszítés és anyag lesz majd a legjobb, akkor valószínűleg nagyon kevés embernek jut eszébe az, hogy a felhasznált anyag a Wc-papír legyen. Ez a trend is, mint nagyon sok más extrém ötlet, Amerikából származik és abszolút meghódította már magának az ottani menyasszonyokat.

Az egész világon csodálják a Bokodi ’’lebegő” falut

Bokod Komárom-Esztergom megyében található kis ékszerdoboz, tava pedig egyedülálló. Míg hazai viszonylatban szinte ismeretlen a település, addig külföldön híressé vált. Számos utazással és fotózással foglalkozó internetes portál tette már közzé a lebilincselő látványt nyújtó Bokodi erőműi tóra épült házakról készült fotókat. A falu azonban nem csak a ’’lebegő” házak miatt különleges, hanem azért is, mert a tó vize télen nem fagy be, az erőmű által termelt hő miatt.

Aranyérmet nyert a mosonmagyaróvári csapvíz

Hétfőn tartották az idei díjkiosztót Lisszabonban, jövőre pedig előreláthatólag Budapesten rendezik majd. Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója vette át a díjat.

Győr legérdekesebb helyei

Győr nemcsak a folyók városa, de igen gazdag műemlékek terén is. Elnyerte a műemlékvédelem Európa Nostra-díját a történelmi városmag tervszerű helyreállításáért.

A bükki füvesember – Szabó Gyuri bácsi

A Bükk rejtekében él Szabó Gyuri bácsi a füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, és gyűjti a növényeket. Ezekbe a rejtelmekbe nagymamája vezette be, aki mindentudó javasasszony volt, és nagyon jól tudta melyik növény mire való.

Műlábbal a kifutón: Victoria Modesta, modell

A lett születésű modellnek, fél lábát még kamaszkorában a térde alatt amputálták, azóta protézissel él. A modell mindenkit elvarázsol a környezetében szépségével, bátorságával és kisugárzásával.

Csernus doki ezt üzeni a nőknek, a maga szókimondó módján

Csernus Imre kendőzetlenül mondja szemedbe az igazságot! Ha elér az üzenete hozzád, akkor változásokat indíthat el életedben. Olyan változásokat, amik közelebb visznek ahhoz a nőhöz, aki legbelül valójában vagy!

Igazi úriemberek 10 elveszett tradíciója, melyeket ma is visszasírunk

A Goodguyswag.com összegyűjtött 21 elveszettnek hitt férfierényt és -hagyományt, melyek egyébként még ma is érvényben vannak, csak éppen már senki nem tartja magát hozzájuk. Lássuk hát azokat, melyek a mi kultúránkban is megállnák a helyüket mind a mai napig!

A tíz legszebb városháza között a győri!

A tíz leggyönyörűbb európai városháza közé sorolták a győrit egy szubjektív listán, olyan épületek mellett került fel a lajstromra, mint például a brüsszeli, a bécsi vagy a madridi.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF