2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Dizájner

Dizájner

Kerti Oázisok - Legyen a kerted a nyugalom szigete

Tölts minél több időt a szabadban. Próbálj ki néhány praktikus és hangulatos megoldást, legyen szó akár kicsi vagy nagy kertről, teraszról.

Ajándék csomagolás

Ajándékot az év minden szakaszában csomagolunk, szülinapra, névnapra egyéb jeles alkalmakra. A Karácsony kiemelten fontos, ilyenkor mindenki papír tasakok helyett inkább a hagyományos, "becsomagolós" módszert választja az ajándékok elrejtésére. De fontos, hogy ne csak a meglepetés legyen tökéletes, hanem a csomagolás is árulkodjon arról, mennyire vártuk ezt az ünnepet. Ha valaki nem tartogatja az utolsó pillanatra a csomagolást, az elkészített dekoratív csomagok a lakás díszei is lehetnek az átadás pillanatáig.

Természetes őszi dekoráció

Az őszi dekorációkban az a legjobb, hogy ha úgy akarjuk nem is kerülnek semmibe. Erdőn, mezőn, hegyen, völgyön vagy kertben szedett levelekkel, termésekkel, virágokkal csodálatos dekorációkat készíthetünk otthonunkba. Díszíthetjük vele akár egy ünnepélyes esemény terített asztalát, vagy a szürke hétköznapokba csempészhetünk meghitt őszi hangulatot.

A befőttesüveg rejtett arcai

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek az otthon készített dekorációk. A befőttesüvegről köztudott, hogy csodaszép mécses tartó készíthető belőle, de a mi fantáziánk itt nem állt meg, és összegyűjtöttünk még néhány alternatívát, amire tökéletes lesz a dunsztosüveg. Nézzük először a különböző technikákat, amelyekkel csinosítható az üveg, majd pedig lássuk mire is lehet használni még a befőtt tároláson kívül.

Így válasszunk ülőgarnitúrát

Milyen konkrét elvárásaink vannak a bútorral szemben? Pl. legyen kényelmes, legyen könnyen tisztítható, stb. Gondoljuk végig, hogyan fogjuk használni, mekkora igénybevételnek kell megfelelnie, illetve vannak-e egyéb speciális kívánságaink? Pontosan mérjük fel a rendelkezésre álló helyet!

FÜGGÖNY

Számos tényezőt figyelembe kell vennünk mielőtt függönyvásárlásra adjuk a fejünket. A függönyvásárlásnál első feladatunk, hogy lemérjük az ablakot. Ha szépen mutató függönyt szeretnénk, a karnisnak az ablak szélétől tekintve 25 cm-el túl kell nyúlnia, mindkét oldalon. A karnisnál el kell döntenünk, hogy mennyezeti, vagy falra szerelhető legyen. Ha kisebb belmagasságú a lakásunk, érdemes mennyezeti karnist vásárolni, mert ezáltal szépen megnyújthatjuk a teret.

KREATÍV Erkély

Egy erkély hatalmas kincs a városban, még akkor is, ha parányi. Mivel sok lakáshoz éppen csak egy talpalatnyi erkély tartozik, ahová éppen csak elfér néhány miniatűr bútordarab, számos kreatív megoldás született arra, hogy teremts hangulatos környezetet az ilyen kicsi helyeken is. Mutatunk néhány inspiráló megoldást, hogy hamarosan te is az erkélyen limonádézva fejezd be a napot.

Dekorációs tippek a fürdőszobában

A fürdőszoba legyen a relaxálás, testi és lelki megtisztulás színhelye, éppen ezért fontos hogyan rendezzük be. Következő tippjeink reméljük, segítségedre lesznek! Egy fürdőszoba nemcsak funkcionális feladatokat láthat el, hanem egy igazi pihenő oázis lehet számunkra, ahol testi és lelki szinten is megtisztulhatunk. Lássunk néhány tippet, amellyel hangulatosabbá tehetjük ezt a helyiséget!

Iroda az otthonunkban

Egyre gyakrabban találkozunk olyan helyzetekkel, hogy a munka és a személyes élet összefonódik. Ilyenkor jön jól egy otthonunkban kialakított iroda helység vagy sarok.

Vintage - a vidéki báj

A vintage, a vidéki stílus manapság egyre divatosabb lakberendezési stílus, amit szinte mindenki imád. Kis kézügyességgel akár mi magunk is létrehoz-hatjuk ezt a bájos hangulatot otthonunkban. A korszakok keveredéséből táplálkozik. A régies, nosztalgikus vonalak modern köntösbe vannak bújtatva, azaz egy lakáson belül a régi vagy annak tűnő bútordarabok néhány újjal vegyülnek. A vintage stílusú lakás berendezése hosszú és lassú folyamat, sok türelemre, jó szemre és biztos stílusérzékre van szükség.

SZÍNEK otthonunkban

Környezetünk szépítésekor, lakásépítésekor, berendezésekor előbb vagy utóbb felmerül a színválasztás kérdése. Ilyenkor legtöbben a falak színén kezdenek töprengeni, pedig a burkolatok, a világítás, a függönyök, a szőnyegek, a bútorok és más egyéb színes kiegészítők együttesen alkotják a helyiség színvilágát. Hála a technika fejlődésének, mára több ezer szín közül tudunk választani.

Egyszerű, nagyszerű húsvéti dekoráció!

A húsvéti dekoráció nem áll meg a tojásfestésnél hiszen, mint ahogy karácsonykor feldíszítjük az egész házat - nem csak a karácsonyfát - így ezt megtehetjük húsvét alkalmával is. Amit azonban nem árt figyelembe vennünk, hogy legyen szép, egyszerű, és főleg: gyorsan elkészíthető. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány gyorsan és könnyen kivitelezhető ötlettel. Teremtsünk vidám húsvéti hangulatot!

MARSALA - Az év színe 2015

Ahogy változik a szoknya hossza, a cipősarok magassága vagy éppen a jeans szárának bősége, ugyanúgy hat a divat a lakásbelsőkre is.

Valentin-nap

"Megismerni és szeretni egy másik lényt: ebben áll minden bölcsesség veleje, gyökere és forrása.”

(Evelin Vaugh)

A feng shui szerelmet teremthet!

„Ha meg kéne határoznod a szeretetet, az egyetlen szó, amely méltóképpen kifejezné mindazt, ami benne foglaltatik, az "élet" lenne. A szeretet maga az élet a maga teljességében. Ha elmulasztod a szeretetet, elmulasztod az életet. Ne tedd!"

Tükör, kristály és fény pozitív hatásai

A jó feng shui érdekében számtalan javító vagy erősítő eszköz létezik. Ha a csi kedvező erőteret hoz létre, jobban érezzük magunkat, és sikeresebben tudjuk a lehetőségeinket kihasználni. Érdemes olyan tárgyakat, eszközöket választanunk, melyek látványra is tetszenek, így még kellemesebb atmoszférát tudunk létrehozni, mind a környezetben mind pedig magunkban.

Ötletek az ünnepekre - Készítsük magunk!

Az alábbi dekorációs ötletek könnyen és pénztárcát kímélő módon valósíthatóak meg otthonunkban. A legtöbb hozzávaló a háztartásban megtalálható.

Terítéken

A szépen terített asztal mindig felemelő, de különösen nagy jelentőségű, ha ünnepi alkalom hozza össze a családot, barátokat. A meghitten körbeült asztal ilyenkor a legszebb.

Készítsünk töklámpást

Halloween szimbóluma, hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az úgynevezett Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

Gyerekszoba

Hogyan lehetne olyan a gyerekszoba, hogy lakói minden reggel vidáman ébredjenek
és aki csak belép oda, annak mosolyra görbüljön a szája? Például úgy, ha megfelelő kiegészítőkkel látjuk el.

Akvárium

Az akváriumok tervezése valódi művészet, egyszerre lenyűgöző és emellett hasznos is.

Mielőtt elmennénk akváriumot venni, gondoljuk át alaposan a dolgot. Gondoljuk át, milyen halfajokat szeretnénk tartani, és olyan méretet válasszunk, ami megfelel az igényeiknek. Érdemes az akvarista fórumokon érdeklődni, a környékünkön milyen vásárlási lehetőségek vannak, és a használt akváriumok között is találhatunk igen jó ajánlatokat.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF