2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Szakértő véleménye

Szakértő véleménye

Craniosacralis terápia a gyerekgyógyászatban

A craniosacralis terápia lelkes és elkötelezett híveként valahogy úgy képzelem, ha egy mondat erejéig megszólalhatna egy újszülött baba a születése után, azt mondaná: - Kérek egy craniós kezelést! Néhány országban ezt már könnyen meg is kaphatja, szerencsére már Magyarországon is egyre több képzett terapeuta dolgozik azon, hogy elérhető legyen számukra a kezelés.

Kineziológia

A KINEZIOLÓGIA egy teljességre törekvő holisztikus gyógyító rendszer, amiben a több ezer éves Hagyományos Kínai Gyógyászat, a Bach virágterápia, az arcdiagnosztika elemei és még sok egyéb tudásanyag eggyé ötvöződött.

Multivitamin-fogyasztás fontossága gyermekeknél

Az influenzavírusokkal és meghűléssel tarkított őszi-téli időszakban a gyermekeink vitamin és ásványi anyag utánpótlására is kiemelten oda kell figyelnünk.

Kő az otthonunkban

A minőségi kő-díszítő anyagok, exlusive anyagok beszerzése, forgalmazása, megmunkálása és kivitelezése az építőipar, belsőépítészet valamint kegyeleti termékek felhasználásánál egyre növekedő tendenciát mutat. A lakosság és a beruházók egyre nagyobb igényekkel állnak elő közvetlen környezetüket tekintve. Mindenki szereti a szépet, és harmóniára törekszik! A befektethető összegyűjtött tőkét ki-ki tehetsége szerint próbálja jó helyre invesztálni.

Miért fontos az alkalmassági vizsgálat?

Magyarországon Fodor Józsefhez, a budapesti orvosegyetem közegészségtan professzorának nevéhez fűződik a hazai tudományos iparegészségtan megalapítása. Korábban rendkívül korszerűnek számító foglalkozás egészségügyi megközelítésben a munkavállalás szigorú alkalmassági vizsgához és korhatárhoz volt kötve.

Öntözzünk okosan!

A jó kertész legfontosabb nyári teendője a növények megfelelő vízellátása. Ehhez be kell tartanunk néhány szabályt! Ha gyümölcsfa, frissen ültetett díszfa vagy bokor van a kertben, érdemes tányéroznunk, hogy a fa tövénél tartsa a vizet, viszont rendszeresen kapáljuk a tányért, hogy tudjon elszivárogni a víz.

Éttermi higiénia

Már David C. Korten, a híres közgazdász és író (kinek könyveit természetesen rengeteg országban tiltólistára helyezték, azért, mert igaza van) is megfogalmazta, hogy a mai világban a tőkés társaságok uralják a világot. Nem a kereslet és a kínálat határozza meg a dolgok áramlását, mindenki csupán a profitot hajkurássza, s így hajlamos elkövetni szabályszegéseket. Ezalól természetesen a vendéglátóipar sem lehet kivétel.

Candida és a gyógygombák

Gombák és baktériumok minden emberen és emberben hemzsegnek. Nagy részük jó szándékú és elengedhetetlen a szervezet egészséges működésének szempontjából, kisebb részük rossz. Az, hogy ez utóbbiak okoznak-e kárt, attól is függ, hogy találnak-e rést a szervezet immunrendszerén. Ha megtalálják ezt a rést, azonnal megtelepednek benne, és elkezdik kellemetlen tevékenységüket.

E-fit elektro fitness

Az elektromos izom-stimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva segíti az izmok fejlődését és feszesítését.

Amit a vállalkozásról tudni kell

A könyvelés a mai világban elég összetett feladatokat foglal magába. Európában talán Magyarországon a legbonyolultabb és legváltozatosabb, ami még külön odafigyelést is igényel. Persze a vállalkozások bőven találnak erre a szakmára jelentkezőket, de ez igazából egy olyan bizalmi állás, amit az ember nem bíz kezdőkre és olyan külső könyvelő cégekre, akik nem tudnak teljes körű szolgáltatásokat nyújtani és segítséget adni a mindennapi működésükhöz, és az anyagi biztonságukhoz!

Természetes kozmetikumok - A shea vaj

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a szervezetünk és a környezetünk védelme.

Mit is jelent egy kozmetikumnál, hogy „természetes”? Többek között azt, hogy nem károsak a szervezetre, a környezetre és a termékek előállítása és tesztelése során sem alkalmaznak állatkísérleteket.

Néhány jó tanács az edzésekhez

Azok, akik rendszeresen edzenek, nagyjából fele annyi idő alatt gyógyulnak meg a náthából, megfázásból, mint azok, akik nem edzenek, vagy csak heti egyszer. A súlyzós edzés is jó hatással van az egészségi állapotra, de a legjobb, ha a kardió mozgásokkal ötvözöd.

Az élet sója…

Ha sóról beszélünk, akkor általában ételízesítésről beszélünk.
Pedig beszélhetnénk a sóbányák megdöbbentően steril levegőjéről, a sóterápia évszázados hagyományairól és a légzőszerveid egészségéről.

Az egészség illata

Emlékszel arra, amikor kirándultál, és azt érezted, hogy már maga az erdő illata is felfrissít? Hát amikor a karácsonyi fenyőillat boldogan lengte be a szobát? A finom gyümölcskosarakban megbúvó citrusfélék nyárigéző illata... és a kedvenc süteményed... és meddig, de meddig sorolhatnám még.

A fogyókúrázók nagy része feladja…

Nem igazságos, de tény, hogy sokkal gyorsabban hízik az ember, mint fogy.
Mi, akik fitnesz stúdióban dolgozunk, gyakran olyan emberekkel foglalkozunk, akik türelmetlenek, gyors és látványos eredményeket szeretnének. Ugyanakkor a változások – különösen kezdetben – általában nem szembetűnőek, és ez sokaknak kedvét szegheti.

Október a Látás Hónapja!

A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2014 októberében ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében idén októberben jelentkezhetnek ingyenes látásellenőrzésre és szaktanácsadásra az érdeklődők. A program 2014. október 1. és 31. között kerül megrendezésre.

A boldog párkapcsolat titka

Többször kisírt szemmel, kétségbeesetten fordulnak hozzám párok, vagy azok egy-egy tagja, hogy a kapcsolatuk haldoklik, el akarja őket hagyni a párjuk és ez teljesen váratlanul érte őket.
Valójában ez azt jelenti, hogy egy ideje fennálló problémáról nem akarnak tudomást venni, nem foglalkoznak vele, esetleg nem veszik komolyan a fenyegető jeleket, vagy a másiktól várják a megoldást.

Sminkelés a nyári melegben

A testünk és a lelkünk igényei is évszakról évszakra változnak - így van ez a bőrünkkel is. Másra van szüksége télen, más kell neki nyáron. Ebből kiindulva senki se lepődjön meg azon, hogy a meleg évszakban másképp is kell sminkelni, mint amikor hideg van. Na, de mégis hogyan?

Az antioxidánsok jelentősége a táplálkozásban

A helyes táplálkozás, a tápanyagok és növényi hatóanyagok kiemelkedő szerepe az egészség fenntartásában, és számos betegség megelőzésében.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF