2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Szeretem a testem

Szeretem a testem

Szülés utáni hajhullás

Sok kismama ijedten tapasztalja, hogy a gyermek születését követő hónapokban intenzíven hullani kezd a haja. Aggodalomra azonban nincs ok: a szülés utáni hajhullás többnyire átmeneti állapot, és a baba első születésnapjáig rendszerint meg is szűnik a probléma.

Craniosacralis Terápia

A craniosacralis terápia egy nem túl rég felfedezett élettani rendszer, az un. craniosacralis rendszer kezelésére, harmonizálására irányuló természetes gyógymód.

Így tüntesd el a striát a combodról és a hasadról

A hirtelen hízást nemcsak az alakod, de a bőröd is megszenvedi. Hogyan szabadulhatsz meg a kellemetlen csíkoktól?
A terhességi csíkot tévesen nevezik annak, hiszen a stria bármikor kialakulhat, de az is igaz, hogy a terhesség során szinte biztos, hogy jelentkezik a probléma - ilyenkor hirtelen kell tágulnia a bőrnek, amit a kötőszövet nem biztos, hogy követni tud.

Őszi vitaminpótlás

Bár még élvezed a napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már egyértelműen jelzik, hogy itt az ősz, vele pedig megérkezik a hideg és nyirkos időjárás, ami sokak számára egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével.

Mitől lesz vonzó egy nő?

Talán egy élet sem elég ahhoz, hogy megfejtsük, a férfiak mitől tartják a nőket vonzónak. Mi azért tettünk egy kísérletet arra, hogy kiderítsük...

Mit tegyünk, hogy könnyebben ébredjünk?

Kevesen vannak, akik a sötét téli reggeleken kicsattannak az energiától. Életmód-változtatással könnyíthetünk a helyzeten. Aki még a sötét decemberi reggeleken is képes vidám társalgást folytatni a reggeliző asztalnál, az nagy valószínűséggel a pacsirta típusba tartozik. Míg a "pacsirták" egy órával korábban kelnek, mint az átlag, a "baglyok" rettegnek ettől a napszaktól, és nagyon nehezen kelnek fel, ha tehetik, egy-két órával később, mint az átlag.
Korábbi vizsgálatok szerint az este aktív emberek általában extrovertáltabbak és jobb a humorérzékük, mint a korán kelőknek, akik viszont nagyobb eséllyel sikeresek az üzleti életben, és lelkiismeretesebbek.

Nyáron kiemelten fontos az arcápolás

A nyári tikkasztó meleg, az UV sugárzás, az izzadás, a strandok klóros vagy éppen a tengerek sós vize bizony megviseli mindannyiunk arcbőrét. Nyáron kiemelten fontos a rendszeres, alapos arctisztítás és a hidratálás.

Fogyasztó italok

Miért van szükség a méregtelenítésre?
Mai, modern életünkben számtalan módon kerülhetnek toxikus anyagok a testünkbe. Ehhez még csak nem is kell folyton egészségtelen ételeket fogyasztani, gondolj csak a környezeted füstös levegőjére. A szervezet egy ideig ugyan küzd a méreganyagok ellen, és ahogy tudja, el is távolítja őket a kiválasztó szervek segítségével, egy idő után azonban ezek felhalmozódhatnak és kellemetlen fizikai tüneteket is okozhatnak, akár allergia, fáradékonyság, emésztési problémák, betegségek, bőrproblémák stb. képében bukkanhatnak fel.

Ajakápolás házilag

A szeles idő könnyen kiszáríthatja, cserepessé, repedezetté teheti az ajkainkat. Ez kellemetlen érzést és nem túl esztétikus látványt fog eredményezni. Sokan a stressz miatt harapdálják a szájukat, ami miatt sebek keletkeznek, rosszabb esetben fertőzést lehet elkapni. Az ajkakban nem találhatóak faggyúmirigyek, ezért fokozottan ügyelni kell a hidratálásra, ápolásra. A különféle, boltban kapható termékek mellett vagy helyett, otthon is könnyen tudunk ajakápolót készíteni.

(Sz)ép testben ép gerinc

Általában, ha fitneszedzést választunk, az alakformáló vagy a zsírégető típusú órák között választunk. Pedig van még egy terület, amire nagy figyelmet kellene fordítanunk, ez pedig a törzs izomzatának, vagyis a core izmoknak az edzése. (A core szó jelentése központ.) Fontosak a szemmel látható eredmények is, viszont, amíg a törzsstabilizáló izmok nincsenek megerősödve, addig lehet, hogy a legegyszerűbb gyakorlatokat sem tudjuk helyesen végrehajtani. A core izmok gyengesége vagy aszimmetriája felelős a gerincproblémákért, amelyek komoly fájdalmak okozói is lehetnek.

Természetes immunerősítők az influenzaszezonban

Ebben az időszakban fokozottabb figyelmet kell szentelnünk az egészségünknek, hiszen ez a légúti megbetegedések csúcs-szezonja. Egyre nagyobb figyelmet kap az immunrendszerünk, hiszen ez a komplex rendszer véd meg a vírusok és baktériumok meg-megújuló támadásaitól.

Érints meg engem…

A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó.
A nő – még a legérzékibb nő is – a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek. Akármilyen érzéki bravúr, vagy megrendítő testi gyönyör – egy nőnek ez nem elég, mert az igazi gyönyörpontja nem bonctani helyen rejlik, nem is, ahogy mondani szokás, az „egész testében”, hanem az egész lelkében. Minden olyan ölelés, mely csakis az „erogén zónák” ingerlésén alapul, kevés neki. Egy nő „erogén zónája”: a lelke.

Müller Péter

Romantika a fürdőkádban

Szeretnél egy kis romantikát csempészni a hideg, téli hétköznapokba? Akkor lepd meg a kedvesed egy igazán romantikus fürdővel.

Pajzsmirigy- az elhízás, idegesség és a meddőség hátterében

Állandóan hízol? Sokan a pajzsmirigyet teszik bűnbakká a felszedett kilók miatt. Könnyű hibáztatni. Olyan könnyű, hogy még a legjobb barátaink is forgatni kezdik a szemüket, amikor meghallják: „Nem tudok fogyni! Biztosan a pajzsmirigyemmel van baj."
Pedig lehetséges, hogy tényleg igazuk van.

Bőrünk őre a szappan

Az emberek évszázadokon keresztül szappannal és vízzel mosakodtak. A szappant régen a föníciaiak, kecskezsírból és bükkfa hamujából állították elő, s már akkor nagyon okosan bőrbetegségek kezelésére is használták.

A lelkünkre ható gyertyaláng

Egy túlhajszolt, fárasztó nap után kimerülten rogyunk a kanapéra, a tévé elé. Pedig ha meggyújtunk egy gyertyát, megmerítkezünk sárgás, meleg fényében, könnyebben megszabadulhatunk a lélek terheitől.
A feszültség levezetésének talán legegyszerűbb módja, ha egyszerűen meggyújtunk egy gyertyát, és hátradőlve élvezzük táncoló fényét, különleges hangulatát.

Egyszerűen leküzdhető az őszi fáradtság!

A morcos hangulat oka a kevesebb napfény is lehet, nem csak pszichésen, hanem biológiailag is pocsék. Ha van egy kis napos idő, rohanj napozni, és töltődj fel, amíg lehet. Ételekből is bejuttathatsz valamennyi D-vitamint a szervezetedbe, főként halból, illetve egy kevés van a tojásban, a gombában is.
Összeszedtük a legjobb praktikákat, hogy leküzdjük a hosszú őszi- téli hónapokat. Ne hagyjuk, hogy a fáradtság eluralkodjon rajtunk! Figyeljünk a táplálkozásra, mozogjunk és pihenjünk, ha lehet!

A szép dekoltázs titka

A dekoltázs a nők egyik leghatékonyabb fegyvere, mely mágnesként vonzza a férfiak tekintetét. Boszorkányos csáberőt kölcsönöz, ezért szépségét és rugalmasságát érdemes minél tovább megőriznünk.

Ayurvéda

Az indiai civilizáció egészségmegőrző rendszere

Az ayurvéda több ezer éves múlttal rendelkező gyógyítási rendszer. A testet egészben nézi, és ehhez mérten megállapítja a testegyensúly zavar valódi okát. Tanításai alapján mindenki meggyógyíthatja magát.

Hatékony praktikák visszeres panaszokra

Életmódváltás és megfelelő gyógyhatású készítmények a természetes megoldásra.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF