2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Tech

Tech

Jön az okos mackó és irányít majd mindent

A Mu Design álmodta meg a mackó formájú gesztusirányítású távvezérlőt, név szerint a Bearbot-ot.

A NASA űrrobotversenyt hirdet

A NASA Space Robotic Challenge nevű programjával azt tervezi, hogy az első űrhajósok, akik a Marsra mennek, már robotokkal fognak találkozni.

A számos okoskütyü mellé jön az okostetoválás

A Microsoft Research kutatói és az MIT Media Lab phd-s hallgatói együttesen dolgoznak az okostetoválás projektjén.

Tudni akarod van-e az italodban drog? Akkor figyelj!

Manapság már kétkedve fogadunk el bárkitől is egy pohár italt, hiszen sose lehet tudni, mi lapul még benne az alkoholos/alkoholmentes nedűn kívül.

Érkezik az okoscipő, hogy sose tévedjünk el!

Úgy sétálni egy idegen városban, hogy nem nézzük közben a térképet vagy a telefonunk kijelzőjét? Megtalálni nevezetességeket anélkül, hogy eltévednénk? Nos, itt a megoldás!

Intelligens babakocsi? – Nincs is olyan messze!

Azt már tudjuk, hogy az okos eszközöké a jövő és, hogy már javában folynak a kísérletek és prototípus gyártások különböző intelligens járművek megalkotására.

Érkezik a valós időben fordító fülhallgató!

Az eszközt a New York-i Waverly Lab kutatói fejlesztették ki, és állítják, hogy megtalálták a megoldást arra a problémára, hogy hogyan is értessük meg magunkat olyan helyen, ahol egyáltalán nem beszéljük a nyelvet, de pl. mégis szeretnénk több időt eltölteni ott.

Autók felett közlekedik a jövő busza

Pekingben a 19. Nemzetközi High Tech Expón mutatták be azt a járművet, ami félig tömegközlekedési eszközként, félig alagútként funkcionál. A tervezők elképzelése szerint a jármű enyhíti majd Kína útjainak túlzsúfoltságát.

A levegőbe nyomtat ez a 3d nyomtató – Videó!

A szokásos 3d nyomtatók működési elve az, hogy rétegenként hozzák létre a nyomtatandó tárgyat, ami eléggé hosszadalmas nem is beszélve arról, hogy így csak egymásra épülő rétegekből állhat az elkészült végtermék.

Japánban hatalmas méretű úszó naperőmű épül

Köztudott, hogy Japán igencsak híján van a szabadon beépíthető területekből, ezért már a vízre építik az új erőműveket. Két olyan új projektet is elindított a Kyocera cég, amelyben a naperőműveiket óriás méretű víztározókra telepítik, amik a felszínen fognak lebegni.

Hű, nem semmi, hogy már itt tartunk!

A sci-fi filmek víziói úgy néz ki lassan megvalósulni látszanak.

7 ötletes és érdekes technikai megoldás

Egy téma körbejárása helyett, az eheti rovatunkban néhány ötletes technikai megoldást hoztunk nektek, most pedig helyettünk beszéljenek a képek. Lássuk!

Most akár egy lámpaoszlop is kamerává válhat, kattints és tudd meg, hogyan!

hajlékony lapkamerát a Columbia Egyetem Computer Vision laboratóriumában fejlesztették ki a kutatók, amely különleges tulajdonságának köszönhetően, bármilyen felületre felhelyezhető, így egészen érdekes szögekből is készíthetőek felvételek.

Az okoságy ami megszüntetheti a horkolást! Videó

Az ágy a Balluga fantázia nevet viseli, az alkotók azt ígérik, hogy a termékük megszünteti a horkolást.

Bevásárlás úgy, hogy ki sem kell, szállnunk az autóból - Videó

Sokat nem kellett várni egy olyan animációra, amiben már ki sem kell szállnunk az autóból ahhoz, hogy elintézzük a bevásárlást.

Ruhával fizetni? Lehetséges lehet!

A telefonok után a ruhákban lát fizetési lehetőséget a MasterCard és a Visa.

Technológia felsőfokon

Most nem egy technikai újítást hoztunk Nektek, hanem többet, videók formájában.

Nagyszerű sporteszköz az Aeyo

Az Aeyo egybe olvasztja a görkorcsolyát, biciklit és rollert. Mechanizmusát tekintve, alapját két egysoros görkorcsolya adja, amelyek egy kormányos vezetőkerékhez kapcsolódnak.

Virág alakú lámpák Jeruzsálemben, amelyek kinyílnak, ha alájuk áll valaki

Ez aztán a látványos és innovatív megoldás, amit Izrael fővárosában, Jeruzsálemben a Vallero téren találunk.

Ilyen lesz, az ablak nélküli repülőgép

A Center for Process Innovation, brit technológiai kutatóvállalat, készítette el azokat a látványterveket, amelyek bemutatják a repülés történelmének következő lépcsőfokát.

Repülő autó? Közelebb van, mint gondolnánk

Az amerikai fantasy filmek egyik kedvenc kelléke a repülő autó. Nem csoda hát, hogy ez sokak fantáziáját megmozgatja, nos az elképzelés lassan megvalósulni látszik.

Levegőtisztítás egy magyar fiatal szemével

Nem csak a szmogtól szabadítaná meg a városlakókat egy magyar feltaláló, hanem egyben esztétikus viráglámpájával esti utcai fényt is biztosítana.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF