2018. 08. 21. kedd, Hajna, Sámuel


Rovatok - Utazzunk

Utazzunk

Peru

A Csendes-óceán partvidékén mindentől távol apró szigetcsoport, ahol különleges állatfajok élik lármás magányukat. Az Atacama sivatag: -talán a földönkívüliek véstek misztikus, csak repülőgépről látható rajzokat a forró sivatag kövébe? Amazónia tikkasztóan nedves, élettől hangos esőerdeit a Dunánál is szélesebb "patakok" kanyarogva alakítják útjukat, hogy elérjék az Amazonas folyót, Dél-Amerika ütőerét. Az Andok hegység felhők fölé nyúló meredek sziklafalain az inkák birodalma és még régebbi letűnt civilizációk nyomai olyan magasságokban, ahol már szinte tapintható az istenek közelsége.

A Madarasi-Hargita, avagy a székelyek szent hegye

Ahogy a mondás tartja, aki járt már a Hargita meseszép, medvék lakta vidékén, sétált a száz éves fenyvesekben, mászott a sziklás hegyoldalakon, hallgatta a gyors hegyi patakok zúgását, az már nem ugyanaz az ember többé.
A Madarasi-Hargita Románia középső részén, Belső-Erdély keleti részén emelkedik ki 1801 méter tengerszint feletti magasságával. Az Erdélyi-medencét választja el a Csíki-medencétől. A Keleti-Kárpátok legfiatalabb, egyben leghosszabb vulkáni hegysége. Mai napig is megfigyelhetőek az egykori vulkanikus aktivitás árulkodó jelei: kráterek, vulkáni lejtők, törmelékek.

Olaszország ékessége: a Cinque Terre

Ha Észak-Olaszországban – Genova és Pisa környékén – jársz, semmiképp se hagyd ki Cinque Terre öt kis faluját, melyek a Riviera di Levante sziklás partja mentén húzódnak meg. Ezek Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore. A sziklaszirtek széleibe kapaszkodó kis falvakat csak egy régi ösvény köti össze, amelyet Sentiero Azzurónak (Kék ösvény) neveznek. Innen gyönyörű kilátás nyílik a sziklás partra és a teraszos szőlőkertekre, ahol a Cinque Terre száraz fehérbor szőlője is terem.

Bulgária – hagyományok és modern élet kettősége

A legtöbb utazási iroda Szófiába, a Rila hegységbe, Tarnovoba és Neszebárba szervez fakultatív kirándulásokat. Szófia a II. Világháborúban szinte teljesen elpusztult, a bolgár főváros újjáépítése azonban meglehetősen felemásra sikerült. A belváros rendkívül hangulatos, kávéházak és éttermek sorakoznak a rendezett sétálóutcákon, kellemes kikapcsolódást nyújtva a tehetősebb helyieknek és a turistáknak. A külső kerületek a szocializmust idézik, de a belvárosban több látnivaló várja a turistákat.

Egerszalók

Egerszalókról vélhetően mindenkinek a sódomb és a gyógyvíz jut eszébe, de a gyönyörű környezetben fekvő település és környéke akár egy hétre is elegendő kirándulási és egyéb programlehetőséget rejt. A fürdő egyébként tényleg különleges, és jó borokból sincs hiány.

A világ legnagyobb medencéje

Nyolc hektár és egy kilométer. Akár még vitorlázni is lehet rajta. Mit gondol, melyik országban van?
Gondolták volna, hogy nem a szélsőséges építészeti megoldásairól ismert Dubaiban van a világ leg-nagyobb szabadtéri medencéje, hanem Chilében, Dél-Amerikában, az Andok hegyvonulatai és a Csendes-óceán között húzódik, Algarrobo városában, ami olyan Santiagónak, mint Siófok Budapestnek?

Szidónia Kastélyszálloda: egyedülálló, romantikus, főúri

Ki ne vágyna arra, hogy egy több száz éves kastélyban kényeztessék? Ki ne vágyna arra, hogy beleszippantson abba a levegőbe, ahol a régi világ arisztokratái élték életüket? Az exkluzív kastélyszálló Nyugat Magyarország parányi szegletében, egy 7 hektáros őspark közepén található, 25 kilométerre Soprontól.

5 alig ismert tó Magyarországon egy hűsítő csobbanáshoz!

Van élet nyáron a Balatonon túl is! Ha tóparton sétálnánk, vagy fürdőznénk egyet, nem muszáj zsúfolt helyet választanunk. Mutatunk 5 kevésbé ismert festői tavat, amit érdemes felkeresni.

Bora Bora - Francia Polinézia álomvilága

BORA BORA szigete a Csendes-óceán közepe tájékán az Egyenlítőtől délre található. Francia Polinézia egyik legismertebb szigete mely a Társaság szigetek észak - nyugati részén, Tahititől 230 km-re, az ún. Szélcsendes szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti maohi nyelven "elsőszülött", mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből.

Skopelos, Skiathos, a Mamma Mia – sziget

Skopelos szigetét sokszor az Égei-tenger egyik ékköveként emlegetik. Skopelos kis sziget az Égei-tengeren, az Északi Sporádok-szigetcsoport tagja. A hangulatos kis sziget keskeny utcáiról, finom olívaolajáról és mézéről valamint csodás strandjairól híres.

Romantikus hétvége a szerelmesek paradicsomában

Kicsit kettesben lennél a pároddal? Utazzatok el egy romantikus hétvégére! Létezik egy bájos, aprócska település, nem is olyan messze tőlünk, ahol mindent megtaláltok, ami egy élményekkel teli hétvégéhez szükségeltetik.

Romantikus Kastélyszállók

Nem kell feltétlenül kitenned a lábad az országból ahhoz, hogy csodát, de legalábbis csodás épületeket, romantikus kastélyokat láss! Töltsd hétvégi pihenésedet, szabadságodat a hazai romantikus kastélyszállók egyikében!

Semmering (varázshegy)

Stájerország (Steiermark) és Alsó-Ausztria (Niederösterreich) határán fekvő Semmering régió minden évszakban kínál programokat az Ausztriába érkezőknek. A Semmering régiója egy speciális turisztikai fogalom és jelenség szülőhazája, ez az egyik elsőként emlegetett és divatossá vált nyári üdülőhely.

Téli túrák Budapest környékén

A testmozgás, a környezetváltozás nagyon fontos ilyenkor, amikor az ember hajlamos a lustaságra és a téli depresszióra. Szerencsére Budapest nem csak a jó bulikat, hanem a jobbnál jobb kirándulóhelyeket, sípályákat és szánkózós dombokat is mágnesként vonzza; a főváros közelében, már egy órás sugarú körön belül is jócskán akad kikapcsolódásra alkalmas hely.

Dominika

Dominikáról kókuszpálmák és homokos tengerpart, azúrkék tenger és a Cuba Libre ötlik mindenkinek elsőként az eszébe. A kicsiny karibi sziget Kolumbusz kora óta alig változott. Földrajzi adottságai, történelme, kultúrája és lakói azonban neki is megadják azt a jellegzetes „fűszert”, mellyel a szigetvilág valamennyi tagja rendelkezik.

Magas-Tátra

A Magas-Tátra gyönyörű hegyvonulatainak köszönhetően a legattraktívabb turistalátványosságok közé tartozik. Hódító szépségük miatt szlovák és külföldi turisták egyaránt látogatják és Szlovákia szimbólumává vált. Szépségével, magas hegyvonulataival és gyönyörű tavaival minden évben turisták, hegymászók és síelők ezreit vonzza.

Szlovénia meseszép tájain

Szlovénia igazi ékszerdoboz, hangulatos kis ország, valódi outdoor paradicsom. Aki szeret túrázni, bringázni vagy vadvízi evezni, az biztosan járt már délnyugati szomszédunknál, de kellemes városkák, rövidke tengerpart és ízletes ételek is várják a Szlovéniába érkezőket.
Kirándulásunk során összeválogattuk nektek Szlovénia esszenciáját.

Amit nem érdemes kihagyni Horvátországban

Évről-évre rengetegen választják Horvátországot azok, akik megengedheti maguknak, hogy egy-két hétig külföldön lógassák a lábukat. Nekik próbálunk segítséget nyújtani a legérdekesebb városok, legszebb strandok, legjobb bulik és legkényelmesebb szálláshelyek gyűjteményével.

Hétvégi kirándulás a zalaszántói sztúpához

A falu fölött magasodó Kovácsi-hegyen színes imazászlókat lenget a szél, halk mantra zene szól, füstölő illatát viszi a szél. A béke jelképe békétlen időkben.

KISALFÖLD TREND A FACEBOOKON
IMPRESSZUMMÉDIAAJÁNLATELÉRHETŐSÉGEKTERJESZTÉSI PONTOKÁSZF